class=first-letter-big>Н ападатели обстреляха влак с камъни, две момчета бяха ранени.При

...
class=first-letter-big>Н ападатели обстреляха влак с камъни, две момчета бяха ранени.При
Коментари Харесай

Колко плаща годишно БДЖ за щети от вандализъм

class= " first-letter-big " > Н ападатели обстреляха трен с камъни, две момчета бяха ранени.

При всеки подобен случай полицията образува дознания, само че причинителите остават неустановени, показва

"Надявам се тези хора, които хвърляха камъни да бъдат открити и осъдени. За благополучие двете девойки не са потърпевши доста, само че уплахата ще остане за дълго време. Лошото е, че в случай че причинителите са малолетни, ще се разминат единствено с едно предизвестие ", изясни пред Кирил Костадинов, началник отдел "Безопасност " в "Пътнически транспорти " на БДЖ.

Според него отворените прозорци във влаковете основават огромен риск. През тях постоянно се хвърляли камъни, които влизат непосредствено в купето на влака.

"Вандализмът не свършва с хвърлянето на камъни. Има случаи на слагане на твърди предмети по пътя на влака. Последствията на местата, където скоростта на влака е огромна могат да бъдат съдбовни. Щетите, които БДЖ понася са за хиляди левове ", прибавя Костадинов.

Той уточни още, че е имало и случай, в който началникът на влака е бил обект на експанзия от пасажер.

Машинист се притичал на помощ и избавил лидера на композицията.

"За 2019 година има 65 случая на замеряне с камъни по влаковете, при които няма потърпевши. През 2020 година случаите са 79 с трима потърпевши чиновници машинисти. А от началото на 2021 година към този момент има 5 случая с трима потърпевши ".

Това изясни пред началникът на "БДЖ-Пътнически транспорти " в Пловдив Ангел Даскалов.

В началото на годината управлението на БДЖ е провело среща с управлението на Министерство на вътрешните работи по отношение на три проблематични посоки - слагане на предмети на жп линията, обрисуването с графити на вагоните и хвърлянето на камъни по движещи се возила, показва медията.

"Стъклата са задоволително обезопасени, само че просто това не е обикновено - да се хвърлят камъни ", разяснява още Даскалов.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР