class=first-letter-big>И скам категорично да заявя моето твърдо желание да реконструирам

...
class=first-letter-big>И скам категорично да заявя моето твърдо желание да реконструирам
Коментари Харесай

Каква ще бъде съдбата на "Къщата с ягодите"

class= " first-letter-big " > И скам изрично да заявя моето твърдо предпочитание да реставрирам и възстановя постройката в достоверния ѝ тип без никакви промени в хоризонтално и отвесно отношение и никакви промени в оформлението на фасадите, в това число покрива на постройката.

Нещо повече, подготвен съм в това число да издам банкова гаранция, с която се наемам да не трансформирам типа на къщата, се споделя в изказване до медиите на предприемача Валентин Златев, който е притежател на емблематичната за София "Къща с ягодите ".

"Винаги съм желал само да възстановя този прелестен монумент в истинския му тип, с цел да може парцелът още десетилетия да извършва функционалността си на фамилна постройка ", заявява Златев.

Неговото изказване идва след социална реакция в обществените мрежи, че постройката ще бъде разрушена, с цел да се трансформира в офис или търговски център.

Къщата с ягодите, която се намира на улица „ Сан Стефано “ 6 в София е издигната в края на 20-те години на предишния век и е оповестена за недвижима културна полезност с категория „ локално значение “ през 1978 година През 2012 година парцелът е закупен от Валентин Златев.

class= " label-num " >
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР