class=first-letter-big>Г решка остави семейство без ток в най-студеното време на

...
class=first-letter-big>Г решка остави семейство без ток в най-студеното време на
Коментари Харесай

Грешка остави семейство без ток в най-студеното време

class= " first-letter-big " > Г решка остави семейство без ток в най-студеното време на годината. От ЧЕЗ прекъснали електричеството към апартамент на собствен клиент поради новозакупен парцел в друго обитаемо място, който пък се оказал нелегално причислен към електроразпределителната мрежа, описват в предаването " ".

"Дойдоха и ни стопираха тока без никакво предизвестие, без записка ", описа пострадалата Десислава Петрова.

"Имаме куче и тъкмо преди да го изведа на вечерна разходка, токът спря. Чухме звук и видяхме, че едни мъже стопират тока, а аз покъртен, тъй като знам, че нямаме отговорности ", описа Ваньо Василев.

Токът на жилището бил спрян поради електрозахранването в къща в близкото село Чирен, закупена от дамата.

"Отидохме в ЧЕЗ да питаме за какво са ни спрели тока и оттова ни споделиха, че имаме отговорности в Чирен ", описа дамата.

От ЧЕЗ отхвърлиха коментар пред камера, само че в писмо до NOVA обявиха, че след приемането на жалбата са подхванати незабавни дейности за възобновяване на електрозахранването на клиента. И се извиниха за позволената неточност. Така, няколко часа след спирането, хората още веднъж се сдобили с ток.

Как обаче се заплита цялата история

Десислава купила в края на октомври остаряла и от дълго време необитавана къща. Около месец по-късно взема решение да трансферира партидата за ток на свое име. При инспекция на място обаче техниците са безапелационни – парцелът е причислен нелегално. Електромер има, само че той не е на ЧЕЗ, а на остарялото енерго. Пломбиран е и под него още висят пожълтели от времето разписки за ток.

Спират ѝ обаче тока, който по този начин или другояче е текъл по тези жици цели 20 години и я глобяват 1344.00 лв.. Сумата е изчислена по формула на Комисията за енергийно и водно контролиране за потребена електрическа енергия в интервала от закупуването на парцела в края на октомври до началото на декември, настояват от ЧЕЗ, тъй като техниците установили, че фамилията живее в къщата.

"Идват си единствено събота и неделя. Тя работи във Враца, детето учи, мъжът ѝ върви на работа ", описа съседката Дарина Евтимова.

При по този начин създалата се обстановка очевидно е въпрос на време и решение дали ЧЕЗ ще заведе дело за дължимата сума, или Десислава Петрова ще прибегне към неуместното доказване на непорочност по правосъден път.

Повече по тематиката вижте във видеото.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР