class=first-letter-big>Ф едералното бюро за разследване създаде уебсайт, на който да

...
class=first-letter-big>Ф едералното бюро за разследване създаде уебсайт, на който да
Коментари Харесай

ФБР събира данни за хората, щурмували Капитолия във Вашингтон

class= " first-letter-big " > Ф едералното бюро за следствие сътвори уеб страница, на който да събира информация, фотоси или видеокадри с облиците и дейностите на тези последователи на Тръмп, които щурмуваха постройката на американския Конгрес във Вашингтон нощес, съобщи ДПА.

„ ФБР приема данни и цифрови видеоматериали, отразяващи протеста и насилието в Капитолия и в региона към сградата”, написа организацията на уеб страницата си.

Разследващите снощните събития ще могат да употребяват голям доказателствен материал от първа ръка, защото

самите извършители на публичния ред са пуснали видеокадри и фотоси за щурма в обществените мрежи .

Много от техните лица са ясно разпознаваеми, тъй като те пренебрегнаха условието за носене на маски макар вилнеещата в Съединени американски щати пандемия от ковид.

А министерството на защитата – Пентагонът – свика към 6200 членове на Националната армия от шест североизточни щата, които да оказват помощ на полицейския отряд, осигуряващ защитата на Капитолия, и на другите сили на реда във Вашингтон след снощните бурни събития в столицата, в които има починали и ранени, съобщи Асошиейтед прес.

Действащият началник на Пентагона Кристофър Милър подписа заповеди, мобилизиращи за до 30 дни елементи от Националната армия в щатите Вирджиния, Пенсилвания, Ню Йорк, Ню Джърси, Делауер и Мериленд.

Според чиновник от министерството

националните гвардейци имат задачата да оказват помощ за обезопасяване на Капитолия и околния регион до и по време на церемонията по полагане на клетва от новия президент Джо Байдън на 20 януари .

Гвардейците ще идват последователно през идващите няколко дни. Те няма да бъдат въоръжени, няма да бъдат екипирани с облекло и атрибути за битка с вълнения, сподели служителят, поискал анонимност.

Междувременно

някогашният началник на канцеларията на президента Доналд Тръмп - Мик Мълвейни, подаде оставка

от настоящия си пост като специфичен делегат за Северна Ирландия, съобщи Асошиейтед прес. "Не мога повече да работя по този начин. Не мога да остана. ", сподели той.

Така той се причисли към възходящия брой чиновници на администрацията на Тръмп, които се отдръпват след снощното принуждение във и към постройката на Конгреса във столицата на Съединени американски щати. До уличния протест се стигна откакто Тръмп приказва на всеобщ протест във Вашингтон, провокиран от неговите безпочвени обвинявания, че успеха на президентските избори през ноември му е отнета посредством изборни измами. Насъсканата навалица щурмува постройката на Капитолия, където по това време конгресмените дефинитивно удостоверяваха успеха на новоизбрания президент Джо Байдън, и нахлу вътре.

Мълвейни сподели, че е позвънил на държавния секретар Майк Помпейо, с цел да го уведоми, че подава оставка. По-късно той сподели по телевизия Си Ен Би Си, че тези, които към този момент остават в екипа на Тръмп, с някои от които той е разговарял, са предпочели да останат, тъй като се безпокоят, че президентът може да постави на тяхно място някой по-лош.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР