class=first-letter-big>Д нес ще бъде предимно слънчево, след обяд над Западна

...
class=first-letter-big>Д нес ще бъде предимно слънчево, след обяд над Западна
Коментари Харесай

Слънчево днес, идва застудяване с дъжд и сняг

class= " first-letter-big " > Д нес ще бъде най-вече слънчево, след обяд над Западна България с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 9 и 14 градуса, в София към 10 градуса, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от Българска телеграфна агенция.

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и след обяд ще бъде близо до междинното за месеца.

Черно море

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Максимални температури на въздуха: 8-11 градуса. Температурата на морската вода е 7-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Планините

Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще е с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа сдържан, по най-високите върхове на Рила и Пирин мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 4 градуса, на 2000 метра - към минус 3 градуса.

Следващите дни

През идващите два дни ще прониква по-студен въздух. Още през нощта против вторник облачността ще се усили и ще доминира облачно време, ще има и валежи. Във вторник дъжд ще завали в западните региони, към вечерта ще минава в сняг. През идващото денонощие ще вали и в останала част от страната, в Северна България, по високите полета на Западна, най-после и в западната част на Горнотракийската равнина дъждът ще минава в сняг. На места преваляванията ще са обилни. Вятърът ще бъде от източната четвърт, изначало ще е слаб, в сряда последователно ще стане от изток-североизток и ще се усили до сдържан, тук-там ще има условия за виелици и навявания.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР