class=first-letter-big>Б ританските власти ще плащат до 3000 бр. лири (4200

...
class=first-letter-big>Б ританските власти ще плащат до 3000 бр. лири (4200
Коментари Харесай

Дават до 3000 лири на британците да се откажат от колата си

class= " first-letter-big " > Б ританските управляващи ще заплащат до 3000 бр. лири (4200 долара) на водачи, с цел да се откажат от колите си според нова самодейност за възстановяване на качеството на въздуха в застроени региони, заяви в. "Таймс ".

За първи път водачите на най-силно замърсяващи коли ще могат да получат пари от страната, с цел да предадат колите си в подмяна на "кредити ", които да бъдат употребявани за напредване с публичен превоз, колела, електрически скутери, споделени коли и таксита.

Схемата има за цел да понижи зависимостта от колите в градовете и по този метод да бъдат понижени тапите и замърсяването на въздуха, предава Българска телеграфна агенция. Изпитателна стратегия ще стартира в град Ковънтри, Централна Англия, напролет.

Тя ще бъде ориентирана към водачите на най-силно замърсяващите коли - с дизелови мотори, създадени преди 2016 година и бензинови модели, създадени преди 2006 година.

Програмата ще работи две години , след които ще бъде направена оценка на успеваемостта й.

По данни на министерството на превоза през 2019 година британците са минали с колите си общо 574 милиарда километра, което е нарастване с 11% по отношение на пет години по-рано.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР