Civic e:HEV от единадесета генерация е оборудван с най-съвременната и

...
Civic e:HEV от единадесета генерация е оборудван с най-съвременната и
Коментари Харесай

5-ЗВЕЗДНА БЕЗОПАСНОСТ ЗА НОВИЯ CIVIC

Civic e:HEV от единадесета генерация е оборудван с най-съвременната и усъвършенствана версия на технологията за сигурност Honda SENSING™, включително и звукови датчици и предна широкообхватна камера.

Новите структурни съставни елементи, вградени в шасито и каросерията на автомобила усъвършенстват отбраната му при преден, заден и непряк удар. Единадесет въздушни възглавници, включително и новата централна начело допълват тези усъвършенствания. Новият Civic остава един от най-безопасните коли в класа си и това е в унисон със устрема на Honda да реализира нулева смъртност при ПТП с присъединяване на МПС от марката до 2050 година

Наскоро моделът бе отличен с оптималната 5-звездна оценка за сигурност в следващото издание на тестванията на на самостоятелната организация Euro NCAP. За да отговорят на все по-строгите ѝ условия по отношение на отбрана на възрастните пасажери, инженерите на Honda са въвели в каросерията на Civic редица структурни укрепления. Това включва спомагателна издръжливост на предните порти и калниците над задните колела, което способства за за представянето при непряк удар. Към тях би трябвало да прибавим подпори по цялата ширина на автомобила.

Стандартното съоръжение включва 11 въздушни възглавници, измежду които и такива за коленете на пасажера и водача начело, както и странични въздушни възглавници за всички. За първи път в модела е въведена и централна, която пази от възможен конфликт сред водача и пасажера начело при непряк удар.



Автомобилът се показа чудесно и на теста за отбрана на деца с помощта на интегрираните монтажни точки ISOFIX за защитно столче.

Единадесетата генерация на Civic е безвредна и за пешеходци с помощта на новия дизайн на предната си ризница, снабдена с защитни плочи на гредата си. Освен това тя всмуква силата при удар, като по този метод се понижава рискът от фрактури в региона на краката и коленните връзки. Защитата за пешеходци е усилена и от използването на деформируем похлупак с релефна енергопоглъщаща мембранна подплата под горния пласт при положение, че пешеходецът удари главата си. Това фрапантно понижава риска от съществено пострадване.

Honda SENSING

Технологиите за пасивна сигурност на новия Civic са допълнени от усъвършенствания набор от системи и асистенти за дейна, обединени под името Honda SENSING™. Това включва звукови датчици, които употребяват съответните талази, с цел да открият обекти, направени от неметали, най-много такива като стъкла и стени. Звуковите сензори работят с доста по-висока точност до милиметър по отношение на употребяваните в предходните поколения на автомобила.

Новият Civic е оборудван и с по-широкообхватна 100-градусова камера, която усъвършенства способността на автомобила да разпознава пътна маркировка, бордюри, мотоциклетисти, велосипедисти и други Освен всичко това Honda Sensing е с високоскоростен процесорен чип, който усъвършенства откриването, действието и контрола на системите. Това значи по-ранно идентифициране на обектите, включително и пешеходци при мрачевина или неподходящо светлинно замърсяване.

В комплекта от системи Honda SENSING е включена и усъвършенстваната за сигнализация при заплаха от преден удар. Този помощник е планиран по този начин, че да открива съществуването на коли пред нашия и да известява за заплаха със звуков, образен и тактилен сигнал при приближаването на съответния обект с прекомерно висока скорост. Ако водачът не реагира, се задейства спирачната система за попречване на ПТП, която автоматизирано ползва лек напън върху спирачките, с цел да понижи вероятността или сериозността на челния удар. В случай, че системата усети неизбежна злополука, автомобилът ще спре внезапно

С новата си оптималната оценка от 5 звезди новият Honda Civic се причисли към другите отличници от настоящата моделна гама на марката, а точно – CR-V и Jazz.

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР