Citroen, Opel и Fiat вече са там, където китайците са

...
Citroen, Opel и Fiat вече са там, където китайците са
Коментари Харесай

Един сегмент на автомобилите е готов да процъфти

Citroen, Opel и Fiat към този момент са там, където китайците са от години, а и други производители се насочват към сегмента на микроавтомобилите с планиран размер от 100 милиарда $ в международен мащаб до 2030 година На 20 юни Citroen пусна 800 бройки от My Ami Buggy за продажба онлайн във Франция, Италия, Испания, Белгия, Португалия, Обединеното кралство, Люксембург и Гърция. Колите бяха разпродадени за 10 часа.

Спадът на продажбите на дребните коли в Европа

комбиниран с минималния брой модели на пазара, под 15 000 евро, даде нов живот на сегмента на микроавтомобилите. Renault Twizy беше в тази ниша самичък в продължение на години, предоставяйки налично транспортно средство с четири колела, задвижвано от акумулатори най-вече за младите поданици на града, написа auto-press.net.
 Снимка 629935
Източник:

Фамилията марки на Stellantis към този момент предлага три микроавтомобила с електрическо задвижване - Citroen Ami, Opel Rocks-e и Fiat Topolino. Моделите имат оптималната скорост, лимитирана до 45 км/ч, а минималната възраст за шофиране е 14 години в доста страни. За да бъде в крайник с търсенето, Stellantis влага в своя цех в Мароко, с цел да удвои производството на микроавтомобилите.

Ami, пуснат за първи път през 2020 година, и Rocks-e към този момент са сполучливи за Stellantis. Производството на разновидностите на Citroen и Opel възлиза на общо към 20 000 единици през 2022 година, като прибавянето на Topolino се чака да усили производството от 35 000 до 40 000 броя тази година. Fiat Topolino Dolcevita има платнен покрив, преносими порти и спомагателен душ за изплакване след ден на плажа.
 Снимка 629936
Източник:

Отговорът на Renault идва тази година с идването на Duo от поделението за мобилни услуги Mobilize. Duo дава обещание усъвършенстван обсег, повече комфорт и по желание по-високи оптимални скорости от Twizy. За разлика от своя предходник, Renault Twizy, Duo има подобаващи порти, въздушна възглавница, възглавници на седалките и климатик. Renault споделя, че може да създава до 17 000 Duo годишно във фабриката си в Танжер, Мароко.

Микроавтомобилите дават нова алтернатива за първи автомобил

като се има поради, че сегментът на дребните коли в Европа е зарязан от марки като Ford и Volkswagen. В резултат на това миниавтомобилите в този момент съставляват едвам 4,2 % от всички продажби в района, което е спад от повече от 10 % по отношение на 2010 година, създавайки опция за микроавтомобилите, които сега са на цени под €12 000.
 Снимка 629937
Източник:

Ето и стартовите цени в бранша - Renault Twizy - 11 400 евро, Opel Rocks-e - 7990, Фиат Тополино - 9890 евро, Citroen Ami - 7790 евро.

Големите европейски марки не са единствените, които се интересуват от новата ниша. Базираната в Израел започваща компания за електрически коли City Transformer приема предварителни поръчки за CT-1, двуместен автомобил, който предлага следата си и оптималната скорост от 90 км/ч, на цена от 16 000 евро. От City Transform споделят, че CT-1 може да разшири ширината си по време на шофиране и по-късно да се свие до 1 метър с непрекъснато междуосие от 1,4 метра за по-добра маневреност при по-ниски скорости и при паркиране.
 Снимка 629938
Източник:

Големият въпрос за микроавтомобилите е до каква степен са безвредни

Ален Дусе, ръководещ шеф на индустриалната база на Citroen за Ami, сподели, че микроавтомобилите не се позволяват по скоростните пътища и техните оптимални скорости се поддържат ниски, което води до по-безопасна среда за пасажерите. " В съпоставяне с мотопед или скутер, Ami е по-безопасен от тези варианти. Това се взема поради, когато фамилиите разискват закупуването на подобен за децата си ", сподели той. " Има триточков защитен колан, където наредбите изискват единствено едноточков колан, колите имат тръбна клетка, както и видимост на 360 градуса, което улеснява видимостта на всички места към вас. "

Дусе споделя още, че целевият пазар за Ami в действителност са младежи без шофьорска брошура - и отбелязва, че пазарът за тези транспортни средства към този момент е добре открит във Франция. " От 40 000 микроавтомобила Франция е дом на повече от 20 000 от тях. Когато пуснахме Ami през 2020 година, задачата беше да освежим микроколата, с цел да доближи до по-младото потомство. Те желаят подвижност, желаят независимост; 77 % от нашите клиенти са фамилии с двама младежи. Това е единствено началото на тази история, защото в този момент имаме доста съперници, които идват на пазара. Той пораства, изключително при клиентите с стеснен бюджет. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР