Citi Open, полуфиналНик Кирьос – Микаел Имер 7-6(4), 6-3Андрей Рубльов

...
Citi Open, полуфиналНик Кирьос – Микаел Имер 7-6(4), 6-3Андрей Рубльов
Коментари Харесай

Кирьос достигна до финала във Вашингтон, Рубльов отпадна


Citi Open, полуфинал

Ник Кирьос – Микаел Имер 7-6(4), 6-3

Андрей Рубльов – Йошихито Нишиока 3-6, 4-6

Ник Кирьос продължава да се показва мощно на ATP 500 шампионата във Вашингтон. Австралиецът ще играе за трофея в столицата на Съединени американски щати откакто записа чиста победа над международния №115 Микаел Имер. По този метод Кирьос доближи до финала във Вашингтон за повторно в кариерата си, откакто през 2019 година завоюва купата.

Началният удар още веднъж бе главното оръжие на финалиста от Уимбълдън, който записа 10 аса против единствено един на Имер, като в това време не направи нито една двойна неточност, до момента в който тези на съперника му бяха три. Кирьос завоюва 77% от точките си на първи сервис (36/47) и осъществя една от трите си точки за пробив (33%), до момента в който Имер по този начин и не съумя да стигне до брейкпойнт.

Първият сет бе изцяло равносилен, като и двамата съперници бяха непклатими при подаванията си и по този начин се стигна до тайбрек. Кирьос осъществя мини-пробив за 4-2, само че Имер съумя да възвърне равенството след две доста положителни офанзиви от главната линия. Това обаче не разколеба австралиеца, който завърши сета по допустимо най-хубавия метод – със серия от три безответни точки, като по този метод се наложи със 7-6(4).

Първите шансове за пробив се откриха пред Кирьос при 4-3 във втория сет, само че австралиецът позволи равнене от 15-40. Световният №63 обаче стигна до нов брейкпойнт, който бе оползотворен след техничен удар по диагонала. Това се оказа единственият пробив в мача и въпреки да пропусна мачбол в деветия гейм, Кирьос продължи да владее самодейността до края и победи със 7-6(4), 6-3.

„Ако би трябвало да бъда почтен, през днешния ден бях доста надалеч от най-хубавото си равнище. Не знам за какво се получи по този начин. В последните няколко мача бях теоретичният новобранец поради ранкинга, само че в този момент функциите бяха разменени. Днес несъмнено се усещах като любимец. Началният ми удар бе доста добър и процентътн ми на извоювани на първи сервис точки сигурно е висок, само че за сметка на това не играх изключително добре от главната линия“ – разяснява Кирьос след дуела.

Негов конкурент в мача за купата ще бъде сензацията на шампионата Йошихито Нишиока. Световният №96 доближи до първия си ATP край след изненадваща, само че изцяло заслужена победа над лидера на схемата Андрей Рубльов.

Японецът избави брейкпойнт в откриващия гейм, след което осъществя първия пробив в мача и натрупа удобен задатък от 4-1 с помощта на отличното си придвижване по корта, както и на няколко непредизвикани неточности на Рубльов. Руснакът опита да промени развоя на сета, само че Нишиока бе доста стабилен на сервис и запази преднината си, повеждайки в мача след 6-3.

Във втория сет Рубльов реализира ранен брейк за 2-0 и изглеждаше, че съотношението на силите се трансформира. Нишиока обаче преоткри правилния темп и възвърне равенството, след което двамата си размениха по още един пробив за 4-4. Световният №96 още веднъж излезе напред в резултата, само че този път не позволи равнене и затвърди брейка за крайното 6-3, 6-4.

До момента Кирьос и Нишиока са играли един против различен три пъти, като австралиецът няма загуба от този конкурент. Последния към този момент конфликт посред им бе осминафинала на триумфалния за Кирьос шампионат във Вашингтон през 2019, като дуелът завърши при 6-2, 7-5 в интерес на родения в Канбера тенисист.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР