Чувствате се уморени, без енергия, може би още от началото

...
Чувствате се уморени, без енергия, може би още от началото
Коментари Харесай

Вижте кои са храните, които изсмукват енергията ни

Чувствате се изтощени, без сила, може би още от началото на деня? Причините за изчерпването на вашите енергийни равнища може да са доста, само че една от тях се крие в храните и напитките, които консумирате. Така да вземем за пример, обичаните сладкиши, чипсове, бисквитки, могат да ни накарат да се усещаме бавни. Бял самун

Белият самун и оризът са храни с висок гликемичен показател, което значи, че тялото ви бързо ги усвоява, само че също толкоз бързо се изчерпва и силата от тях. От друга страна кафявият ориз, пълнозърнестият самун, лишават по-дълго време за асимилиране, спадат към групата на здравословните въглехидрати, защото не провокират внезапни покачвания на кръвната захар и инсулина. В резултат енергийните ви равнища са уравновесени.

Храни с ниско наличие на желязо

Желязото ви оказва помощ да превърнете калориите в сила, тъй че, когато липсва във вашата диета, може да започнете да се чувствате изтощени. Месото е огромен източник на желязо, само че храни като спанак, ядки, леща, черен дроб, също могат да ви обезпечат хранителния детайл.
Дефицитът на сила е един от прикритите признаци на дефицит на витамини или минерали.

Зърнени закуски

Вкусни, в разнородни разновидности, с прясно или кисело мляко, зърнените закуски са бързо и елементарно решение за закуска. Но хапвайки ги, забравяме, че те съдържат доста захари. Усещаме прилив на сила, само че не задълго, тъй като и равнищата на кръвната ни захар се покачват. Повишават се и стойностите на инсулина, вследствие на което усещаме отмалялост, тромавост. Освен това „ здравословните “ зърнени закуски се натрупват като непотребни мазнини.

Червено вино

Чаша алено вино може да наподобява като добър метод да се отпуснете вечер след работа, само че може и да наруши качеството на съня ви, а на сутринта да не се разсъните отпочинали. След виното заспиваме бързо, само че алкохолът би трябвало да се метаболизира, което покачва равнищата на адреналин, което от своя страна пък нарушава качеството на съня. Ето за какво 3-4 часа преди сън не консумирайте алкохол.

Пържени храни

Когато хапваме пържени храни, организмът ни работи интензивно, с цел да ги преработи. Консумацията им също провокира повишаване на кръвната захар, което понижава енергийните ни равнища.

Нискокалорични храни

Ако ограничите прекалено много калориите, тялото ви ще премине в режим „ апетит “, забавяйки метаболизма ви и поддържайки енергийните си равнища ниски. Яжте задоволително количество здравословна храна на постоянни шпации и не пропускайте хранения.

Енергийни питиета

Колко постоянно си взимате енергийна напитка, с цел да се ободрите? Енергийните питиета са предопределени да работят краткосрочно, зареждайки тялото ви с кофеин и захар. Но по-късно се следят спадове в кръвната захар, което ви кара да се чувствате без сила. Освен това, този тип питиета могат да ви дехидратират, което в допълнение се отразява на енергийните ви равнища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР