Чувствате ли се неудобно, ако седнете и се отпуснете? Чувствате

...
Чувствате ли се неудобно, ако седнете и се отпуснете? Чувствате
Коментари Харесай

3 съвета, които всяка МЛАДА МАЙКА трябва да чуе

Чувствате ли се неловко, в случай че седнете и се отпуснете? Чувствате ли се отговорни, че пиете чаша чай сами на мира? Смятате ли за неверно да отделяте време за себе си и да вършиме неща, които обичате? Ако отговорът е да, има огромни шансове да сте млада майка, която се стреми към съвършенство в майчинството.

Нека обаче да ви кажем. Подобно на други неща, майчинството е нещо, което научавате с метода проба-грешка. Можете да сте на пръсти по през целия ден и към момента да се чувствате отговорни, че не вършиме задоволително за вашето бебе. Това е обикновено, само че това, което не е, е да оставите тези мисли да ви изтощят. Защото в последна сметка щастливата майка значи щастливо дете.

И по този начин, ето 3 съвета за новородили майки, които ще им оказват помощ да не тичат след съвършенството и да бъдат щастливи с живота си:

Спокойствието е ключът

Въпреки че това може да звучи доста маловажно и куцо, поддържането на мира е най -големият инструмент на майчинството. Защо? Защото ще би трябвало да се справите със обстановки, за които в никакъв случай не сте подозирали. Постоянният рев, безкрайните нервности на бебето, многократните сесии за промяна на памперса, безсънните нощи, няколко визити при лекаря и нуждата да кърмите дребния хлапак понякога, могат да ви накарат да загубите нервите си. Следователно, значимо е да се съберете, да разберете, че това е единствено фаза, и не забравяйте, че не е нужно да търсите съвършенство.

Започнете с упражненията

Това също може да звучи малко нереалистично и сложна задача, само че е извънредно значимо. В края на краищата не желаете тези конвулсии в гърба или шията заради непрекъснатото натоварване, което вършиме по през целия ден. Следователно, след месец или два след раждането и под наблюдението на Вашия доктор би трябвало да започнете да спортувате по 10 минути дневно. Това ще ви помогне да останете дейни и ще компенсирате неприятните пози, в които стоите денем.

Отделяйте си време за себе си

Независимо дали става въпрос за 10 минути извършения или 5-минутна отмора за чай или кафе, предайте детето на бабите или използвайте момента до момента в който то спи. Не правете нищо. Просто надникнете през прозореца, наблюдавайте небето или погледнете забързаните хора по улицата, само че бъдете себе си. Не си мислете по какъв начин бихте могли да употребявате тези 5 минути за измиване на принадлежности или довеждане докрай на други отговорности, даже на машините им би трябвало известно време да се охладят, а вие сте човек.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР