Чувствам се спокоен, защото това е един много добре подготвен

...
Чувствам се спокоен, защото това е един много добре подготвен
Коментари Харесай

Николай Денков: Бюджет 2024 е добре подготвен и балансиран, ще бъде приет навреме

„ Чувствам се спокоен, тъй като това е един доста добре квалифициран и уравновесен бюджет. След разискването му в Народното събрание, може би с минимални корекции, ще бъде признат в точния момент и ще влезе в деяние от 1 януари 2024 година “

Това съобщи министър председателят Николай Денков при започване на изключителното държавно съвещание, в което кабинетът следва да прегледа и утвърди плановете за държавен бюджет и за бюджети на Държавното публично обезпечаване и Националната здравноосигурителна каса за 2024 година. Той уточни:

„ Бюджетите не са просто таблици с цифри. От тях зависят заплатите, градежът, поддръжката и ремонтите на пътища, учебни заведения и лечебни заведения. От тях зависи развиването на районите, безусловно ориста на всеки един жител на България. “

„ Днес, на това изключително съвещание, ще приемем трите бюджета – държавния бюджет, на Държавното публично обезпечаване и Националната здравноосигурителна каса. Ще ги представим в Народното събрание за дефинитивно приемане “, акцентира Денков.

Премиерът обясни, че следва министърът на финансите Асен Василев да показа окончателните числови параметри на бюджета , които да бъдат импортирани за обсъждане в Народното събрание.

„ Бяха извършени няколко доста задълбочени разисквания със обществените сътрудници, както със синдикатите, по този начин и със синдикалните организации. Бяха извършени разисквания и с политически водачи “, напомни още министър-председателят. Денков благодаря на екипите на всички институции, работили по правенето на трите проектобюджета .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР