Чували сте приказката дебнат се като куче и котка и

...
Чували сте приказката дебнат се като куче и котка и
Коментари Харесай

Как кучето да свикне с котка

Чували сте приказката дебнат се като куче и котка и даже евентуално сте виждали по какъв начин това се случва онлайн. Но в същото време не е никаква загадка, че куче и котка могат да живеят дружно.

Затова в случай че сте фен на животните и към този момент сте притежател на куче, несъмнено си задавате въпроса дали ще го стресирате прекомерно доста, в случай че му доведете и котка. Защото е реалност, че те могат се трансфорат в другари до гроб. Ето по какъв начин кучето да свикне с котка.

1. Не си представяйте, че можете умерено да пуснете котката в дома си и кучето ще, не ще да я одобри. Нещата не стават нито толкоз елементарно, нито толкоз бързо. Задължително е да въведете котката в новия ѝ дом в кутия или транспортна чанта, а кучето да е държано на каишка. Трябва да бъде избегнат всевъзможен стрес от страна и на двете животинки.

2. Когато запознаете животните отдалеко (кучето на каишка, а котката в кутия) в обещано помещение, започнете всеки ден да вършите това и в останалите пространства на дома си. Докато се опознават ги дръжте в обособени стаи, като и на двете животни би трябвало да им бъде обезпечено всичко належащо, с цел да се усещат удобно.

3. В такива моменти всекидневно кучето лае, а котката съска отсреща му. Това не би трябвало да ви отчайва. Необходимо е много самообладание, с цел да могат двете животни да свикнат едно с друго. Просто им говорете гальовно, дайте на кучето да подуши ръката ви, откакто сте погалили котката и назад. Така те ще опознаят миризмите си и няма да са им непознати.

4. Когато разделяте животните едно от друго, ги награждавайте с някое лакомство и постоянно ги поощрявайте за положителното им държание.

 Как кучето да свикне с котка

5. При първото ви стартиране на котката от кутия на независимост в наличието на кучето, е значимо тя да има къде да се скрие от него, тъй като може да се почувства застрашена. През това време кучето също би трябвало да е с каишка и да следва вашите команди от вида на спокойно, добродушно и т.н.

6. Всеки ден увеличавайте времето, през което животните са дружно и наблюдавайте реакциите им. Всичко това, без да ги насилвате. Те сами ще свикнат, само че последователно.

7. Когато за първи път решите да оставите новите полуприятели сами, не напускайте дома си, а ги наблюдавайте от прилежащо помещение. Ако няма никакви вражди посред им то евентуално тяхното " полуприятелство " към този момент се е трансформирало в цялостно сприятеляване на куче и котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР