Чували ли сте за лечебните свойства на боровите шишарки? Ако

...
Чували ли сте за лечебните свойства на боровите шишарки? Ако
Коментари Харесай

Как боровите шишарки могат да ни предпазят от инсулт и други болести

Чували ли сте за лечебните свойства на боровите шишарки? Ако не сте, продължете с четенето, тъй като си заслужава.

Боровите шишарки съдържат редица потребни субстанции и детайли в състава си – витамини от няколко групи, както и разнообразни субстанции, съдействащи за цялостното ни здравословно положение. Те се употребяват за укрепване на кръвоносните съдове, за нормализиране на кръвообращението, за понижаване риска от инсулт.

Боровите шишарки съдържат още фолиева киселина, магнезий, желязо, калций, йод, селен и манган. Те оказват удобно влияние върху сърдечната активност.
 Борови шишарки и ракия лекуват щитовидната жлеза Борови шишарки и ракия лекуват щитовидната жлеза
Изненадващо (или не?), само че ракията се трансформира в същински лек за разтърсеното здраве на щитовидната жлеза, когато е комбинирана с... бор...

По принцип най-подходящото време за бране на борови шишарки варира съгласно региона, в който порастват. Обикновено интервалът е удобен от края на май до началото на август. Шишарките би трябвало да доближават до 5 см. Те са зелени на цвят. Трябва да ги огледате добре – изберете здравите, без следи от гниене или други вреди. Хубаво е да са се разтворили. Оттам нататък зависи за какъв лек ще ги употребявате.

Ако си приготвите конфитюр от боровите шишарки, може да подкрепите лекуването на към този момент състоял се инсулт или да намалите риска от появяването му. Той е превъзходен лек за хора със податливост към проблеми със сърцето и за възрастни хора. Можете сами да си приготвите конфитюр от борови шишарки напълно елементарно. За задачата ще са ви нужни 1 кг шишарки, които би трябвало да измиете доста добре. Сипете ги в тенджера, напълнете 3 л вода. Оставете да заври на котлона. След като това стане, оставете да къкри още 4 часа. Оставете отварата да изстине към 12 часа. Течността, която ще видите, се е отделила от шишарките.

Към нея прибавете 2.5 кг захар. Сипете шишарките в нея и оставете още 2 часа на междинен котлон. Когато сладкото от борови шишарки е готово, се разсипва в бурканчета и се съхранява на мрачно и хладно място. Този конфитюр ще ви помогне да подобрите положението на кръвоносните съдове, да се предпазите от вируси и да укрепите имунитета си. Разбира се, с него ще имате и крепко сърце.

Възползвайте се от лечебната мощ на боровите шишарки като метод да предпазите сърцето си, а и здравето на целия организъм от проблеми. Консумирайте с приятност домашно приготвеното сладко, което с изключение на вкусно, е и потребно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР