Чумата е смъртоносна за животните, но не е опасна за

...
Чумата е смъртоносна за животните, но не е опасна за
Коментари Харесай

Чумата – смъртоносна за животните, но не и за хората

Чумата е смъртоносна за животните, само че не е рискова за хората, твърдят специалисти от Агенцията по сигурност на храните. Продуктите, даже и инфектирани, може да се употребяват в случай че са обработени термично.

Димитър живее в съседство с фермата в Болярово, която е със подозрения за чума. През последния месец си е купувал артикули оттова. „ Доволен съм, хората са доволни”, споделя той.

От през вчерашния ден стопанството е под карантина и е неразрешено млякото от овцете да се продава.
Евтаназията в Странджанско може и да продължи (ОБЗОР) Днес напрежението в засегнатите от чума региони още веднъж се увеличи
Млякото, сиренето и месото не са рискови, твърдят специалисти. В замразените артикули обаче вирусът може да остане с месеци. „ Една термична обработка прави продуктите безусловно безвредни и освен могат да се употребяват, само че и да се продават в цялата страна”, безапелационна е Александра Митева от дир. „ Здравеопазване на животните”.

Хората обаче могат да придвижват механично болестта от стадо на стадо и от район в район.

Заради заплахата от африканската чума по свинете пък България подвига ограда по сухопътната граница с Румъния. Освен това страната забрани вноса на свинско месо от Гърция и стегна контрола по границата ни.

Чума по животните Порожанов: Огнища на чума има в 5 села, останали животни – единствено в стадото на баба Дора Отново има напрежение в засегнатите от чума селища в Странджа Българска социалистическа партия не били съгласни с ограниченията против чумата поради юридически пропуски, сочи стенограма В Болярово желаят и самостоятелна лаборатория да се произнесе има ли чума Парламентът изслушва министри за чумата по животните Шестото огнище на чума в Странджанско е в гр. Болярово (ОБЗОР) Румен Радев: Оставките в земеделието не вземат решение казуса с поминъка на хората в Странджа Румен Поражанов: Две са стадата, в които има установена позитивна проба за чума Румен Петков: Избиването на животни без доказателства е неприемлива политика Баба Дора остана сюрпризирана, че тестът за стадото ѝ е позитивна Отлагат плануваната за през днешния ден евтаназия на животни Властите отложиха евтаназията на животни в Странджа Животновъди подаряват кози от стадата си на засегнатите от чумата Бюрхан Абазов: Протестът на животновъдите не реализира нищо за хората в Странджа Президентът се срещна с животновъди в Ямболско От на следващия ден избиването на животни в Странджа продължава Животновъдите приключват митинга Премиерът освободи земеделския зам.-министър Цветан Димитров Заради чумата: Забрана на вноса на свинско от Гърция Животновъдите се пробваха да нахлуят в Министерския съвет (СНИМКИ и ВИДЕО)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР