Чуждите компании примамват нашите IT специалисти с посредничеството на местни

...
Чуждите компании примамват нашите IT специалисти с посредничеството на местни
Коментари Харесай

Чуждите компании примамват нашите IT специалисти с по-високи заплати и условия на труд

Чуждите компании примамват нашите IT експерти с посредничеството на локални организации, предава Bulgaria ON AIR

През последното десетилетие българският трудов пазар усеща неналичието на квалифицирани фрагменти. Причината са хилядите младежи, които по една или друга причина напущат страната. В последно време обаче от ден на ден международни компании се насочват към българския пазар на труда.

" Ако тук и в този момент няма хора, които да работят и да допринесат за нашата стопанска система, в действителност колапсът е сигурен. Заради това ние желаеме да задържим българите на локалния трудов пазар и да се опитаме да притеглим тези наши сънародници, които са в чужбина да погледнат с едно друго око на България ", разяснява Моника Иванчовска, която е управител в Bulgaria Wants You.

Катерина и Петър живеят в чужбина. Запознават се в Техническия университет в Берлин, а в този момент работят дружно за немска ИТ компания, която има сериозен интерес към български специалисти, подготвени да работят от България.

" Последните години има огромно развиване в IT сферата в България и просто ни се стори като разумна последваща стъпка да търсим гений отвън Германия ", счита Петър Илиев.

Наскоро завършила бакалавърска степен, Катерина Колева продължава образованието си във Франция. Въпреки че офисът на компанията, за която работи, е в Берлин, тя ще продължи да бъде част от екипа, въпреки и на 1000 километра разстояние.

" Комуникираме както онлайн, по този начин и на място в офиса в Берлин. Работата е много гъвкава и ти разрешава да работиш на разнообразни места и по друго време ", твърди тя.

На този стадий и двамата ще работят надалеч от родината, само че си показват един ден да се върнат назад в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР