Чуждите инвестиции в България през третото тримесечие са на стойност

...
Чуждите инвестиции в България през третото тримесечие са на стойност
Коментари Харесай

През третото тримесечие чуждите инвестиции нарастват с близо 40%

Чуждите вложения в България през третото тримесечие са на стойност 293.2 млн. евро, което е с 38.8% над равнището от същия интервал на предходната година, сочат данните на Българска народна банка, представени в днешния брой на " Капитал Daily ".

От началото на годината сумата на вложенията в страната възлиза на 744.2 млн. евро. Година по-рано те са били над един милиард, само че по отношение на оповестените през октомври данни разликата се е свила. Причината е, че в Българска народна банка са постъпили нови данни от финансовите доклади на компаниите, вследствие на което банката е ревизирала нагоре числата от интервала юли - септември.

Най-голям принос от началото на годината имат постъпленията под формата на дългови принадлежности - 660 млн. евро, до момента в който при реинвестираната облага и дяловия капитал стойностите са позитивни, само че към този момент скромни. Чуждестранните вложения в страната за деветия месец от 2017 година са 10.4 млн. евро от реинвестирана облага.

Най-много са вложенията в българската стопанска система от Холандия (749.2 млн. евро), най-вече от дългови принадлежности, а секторът, който е получил съвсем половината от непознатите вложения от началото на годината, е преработващата индустрия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР