Чуждестранните туристи, посещаващи България, се различават доста що се отнася

...
Чуждестранните туристи, посещаващи България, се различават доста що се отнася
Коментари Харесай

България трябва да се съобрази с много различни особености на чуждите туристи

Чуждестранните туристи, посещаващи България, се разграничават много що се отнася до присъщи особености по планирането и реализирането на почивката си. Това сочи отчет на Министерството на туризма, изпратен до парламентарната комисия по икономическа политика по отношение на плануваните за 2019 година действия по туристическа реклама на страната в чужбина. Докладът обобщава резултатите от специфични анкетни изследвания на пазарите, от които идват най-вече туристи в България или към които са ориентирани напъните за привличане на повече посетители, написа в. " 24 часа ".
Според заключенията да вземем за пример руснаците главно разчитат на пътувания в група, като заплащат в последния миг, въпреки да вършат резервации много рано. В това отношение китайците и японците наподобяват на тях. Германците всекидневно заплащат капаро най-малко шест месеца преди в действителност да дойдат на отмора и резервират не сами, а през туристически организации, най-много онлайн. А британците са доста по-спонтанни, изключително по-младите, които са и много повече – те могат да решат къде да пътуват даже една седмица преди самото пътешестване, като обичат да споделят в обществените мрежи какво са претърпели. Същото се отнася и до туристите от прилежащите на България страни - най-много тъй като се намират покрай нашите курорти и могат да си разрешат да отсрочат окончателното си решение до последния миг.
Туристите от Арабския свят у нас, които са малцина към този момент, също вземат решение за пътуването си към 2 седмици авансово. Скандинавците и жителите на страните от Бенелюкс възнамеряват тези неща като германците – най-малко половин година по-рано. Французите го вършат към 3 месеца и половина преди ваканцията, същият период важи и за идващите от Съединени американски щати (около 87 хиляди туристи у нас през 2017 г.).

Доста забавна част от отчета е на кого или на какво имат вяра другите народи, когато вземат решение къде да отидат на екскурзия, защото от това зависи в какви рекламни действия е най-добре да се влага. Все по-засилващото се въздействие на интернет и обществените мрежи за сметка на обичайните медии е навсякъде, само че въпреки всичко другите пазари имат свои специфики.
Например германците обичат да вършат разумен избор, заради което могат с часове да съпоставят разнообразни предложения и обичат да се доверяват на разнообразни ранглисти, както и на уеб сайтове, които съпоставят предложения. Рекламите, на които обръщат внимание, са съвсем поравно поделени сред преса и онлайн. Британците в противен случай – единствено 9% от тях обръщат внимание на общоприетата туристическа реклама. Останалите се доверяват на обществените мрежи, на близки и познати, които имат опит от дадена дестинация, или на блогъри.
Нацията, която несъмнено най-силно има вяра на обичайна реклама, са руснаците. При избора на място за отмора разказите на близки и познати, които са били към този момент някъде, идват едвам на второ място по меродавност. На трето място се подреждат уеб страниците на самите хотели, които руснаците доста обичат да преглеждат в детайли.
При скандинавците въздействието на рекламата навън е доста мощна, защото хората в тези страни пътуват доста с градски превоз. Особеност на арабските туристи и на тези от Съединени американски щати е, че за тях обичаен източник на информация за ваканции са самолетните компании, без значение дали посредством печатни брошури или посредством уеб страниците си. Точно по тази причина неналичието на директна самолетна връзка със Съединени американски щати е към момента спънка за привличането на повече американски туристи у нас. А израелците доста разчитат на пътеводители и справочници.
На Балканите пък повече имаме вяра на опита - какво е било " предходния път ". Освен това много балканци за разлика от всички други наши посетители от чужбина избират да си вършат резервациите непосредствено в хотела, в който считат да отседнат, и туристическите оператори като че ли не съществуват за тях. Най-разпространените форми на туристически пътувания измежду румънците, които са най-многобройните туристи в България от Балканите, са пътуванията през почивните дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР