Чуждестранни медии бяха допуснати от правителството в град Кфар Аза,

...
Чуждестранни медии бяха допуснати от правителството в град Кфар Аза,
Коментари Харесай

Откриха десетки тела на деца и бебета в Израел, някои са обезглавени

Чуждестранни медии бяха позволени от държавното управление в град Кфар Аза, през който са минали бойците на " Хамас ". Първите гледки са ужасяващи - над 40 натрупа на деца и бебета, някои от които с отрязани глави.
Прочетете още
В града са убити повече от 200 израелци.

Разположен сред Нетивот и Сдерот на към пет километра източно от Газа, той попада под юрисдикцията на Регионалния съвет Шаар ХаНегев. През 2021 година има население от 765 поданици.

Телата на израелски поданици и бойци от ислямското придвижване " Хамас " лежат по улиците на кибуца Кфар Аза в Южен Израел измежду опожарени къщи, разхвърляни мебели и подпалени коли, до момента в който израелски военни обикалят от къща на къща, с цел да прибират труповете, разказват публицисти от Times of Israel.

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) разведоха задгранични публицисти през Кфар Аза, който се намира в един от най-тежко засегнатите региони, потърпевши при нападението на бойците от " Хамас " през уикенда.

" Това не е война, това не е полесражение. Това е кръвопролитие, това е терористично нахлуване ", съобщи генерал-майор Итай Верув, пълководец на един от корпусите на ЦАХАЛ, описвайки видяното по време на претърсването на домовете в региона. Той означи, че огромна част от жителите на кибуца са избити в къщите си.

Пред една от къщите лежи трупът на един от жителите на кибуца, затрупан с чаршаф, а телата на редица от нападатели са малко по-нататък, с лице към земята.

Чак в този момент - дни след нападението, израелските бойци чак в този момент могат да обиколят всички къщи в кибуца, тъй като преди този момент са се водили сражения с въоръжените бойци.

Войниците са траяли да правят интервенции по застраховане на сигурността на пътищата в кибуца, до момента в който в далечината са се чували изстрели и детонации.

Автомобили са изцяло изгорени. Това е единствено дребна част от разрушенията, като към момента няма прецизен брой на хората, които са били убити, защото телата към момента се събират и изнасят от домовете.

Миризмата на гибел — това е останало от в миналото оживения Кфар-Аза. Повече от 70 въоръжени терористи нахлуват в кибуца, телата им към момента лежат на земята, с цел да може целият свят да види жестокостта, която правят.

Тъй като е на границата, Кфар-Аза към момента е " цел ", като бойците на Израелските отбранителни сили са нащрек за евентуално останали терористи. Ракетите не престават да летят над главите им. Чуват се и гърмежите на минохвъргачките, за които няма предупредителни сирени.

Все още е предизвикателство за бойците да ревизират всяка къща заради многочислените клопки. Пресата даже е посъветвана да стои надалеч от някои региони, които към момента не са тествани за експлозиви. Журналистите са предпазени от най-малко рота израелски бойци, облечени в цялостно бойно снаряжение, които не престават да разчистват домовете.

Израелски боен представител съобщи, че броят на жертвите на нападенията на " Хамас " е повишен до 900 души, най-вече цивилни, убити в домовете си или на улицата, като по този метод броят на жертвите е надхвърлил мащабите на всички предходни сходни ислямистки набези, като се изключи атентата на 11 септември 2001 година в Ню Йорк.

Десетки израелци са били отведени в Газа като заложници. Израелското посолство в Съединени американски щати заяви за над 1000 убити израелци.

Междувременно бе обявено, че синът на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху - Авнер Нетаняху, е мобилизиран и отива на фронта.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР