Чуждестранни граждани, които купуват имот на стойност най-малко 250 000

...
Чуждестранни граждани, които купуват имот на стойност най-малко 250 000
Коментари Харесай

Чужденци купуват имоти в Турция на юруш за гражданство

Чуждестранни жители, които купуват парцел на стойност минимум 250 000 $, могат да получат неотложно турско поданство. Така през предходната година са закупили общо 68 168 недвижими парцела, в това число жилища и други парцели. 22,1 % от тези покупко-продажби са осъществени за приемане на поданство съгласно представители на организации за недвижими парцели.

През 2021 година задгранични жители вложиха в 15 000 първокласни недвижими парцели, с цел да се възползват от схемата за поданство при покупка на недвижими парцели. Над 80 % от тези покупки са направени в Истанбул, финансовият и търговски център на страната.
свързани новини5469на 20.01.2022
През миналата година 41 000 недвижими са закупени от непознати жители и към 28 % от тези покупко-продажби, или 11 600 недвижими парцели, са осъществени за приемане на поданство, сочи изследването.

Иранците оглавяват листата с покупки на недвижими за поданство, следвани от иракчани, афганистанци, йеменци, китайци. египтяни, йорданци и пакистанци. Руснаците също купиха турски недвижими парцели, с цел да имат право да аплайват за поданство. За първи път през 2021 година броят на закупените от руснаците в е повече от закупените в България, отбелязва " Марица ".

Истанбул беше най-предпочитаният град във връзка с задгранични покупки на недвижими парцели. Популярната ваканционна дестинация Анталия, на брега на Средиземно море, столицата Анкара, северозападната провинция Ялова, Измир, третият по величина град в страната на брега на Егейско море, и южната провинция Мерсин бяха други известни места измежду чужденците.

В Истанбул чужденците са закупили 31 478 недвижими през 2021 година и към 38% от тези покупко-продажби са осъществени, с цел да аплайват за поданство.

Миналият месец направи някои промени в изискванията за приемане на поданство посредством покупка на недвижими парцели. Съответно размерът на парцела ще бъде избран в задгранична валута и тази сума следва да бъде продадена на Централната банка. Чуждите жители не могат да продават парцелите, които са закупили в в продължение на три години, в случай че желаят да аплайват за поданство.

Турският статистически институт (TÜİK) заяви предишния месец, че продажбите на жилища на задгранични жители са се нараснали с 43,5% през 2021 година по отношение на миналата година до общо 58 576 единици, което подхожда на 3,9% от всички продажби на жилища в страната през предходната година.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР