Чудотворна менора, която символизира еврейската упоритост, си проправи път до

...
Чудотворна менора, която символизира еврейската упоритост, си проправи път до
Коментари Харесай

Менора от известна снимка от 1931 г. с нацистко знаме направи посещение за Ханука на фронтовите линии между Газа и Израел

Чудотворна менора, която символизира еврейската непримиримост, си проправи път до фронтовата линия на войната сред Израел и Хамас.

Историческото произведение е известно с емблематична фотография от 1931 година, направена от Рейчъл Познер, еврейка, майка на три деца, която живее в Кил, Германия. Предизвикателната моментна фотография демонстрира менората на перваза на прозореца, всичките осем запалени свещи, до момента в който знаме на нацистката партия се вее злокобно извън.

В неделя, 10 декември, на четвъртия ден от Ханука, правнукът на Познер Разиел Гило, 35-годишен резервист от Израелските отбранителни сили, донесе менората на границата с Газа, с цел да въодушеви своя отряд.

„ Изправени сме пред жесток и отблъскващ зложелател, който желае да унищожи Израел “, сподели Гило пред The ​​Post. „ Този ​​враг не разделя религиозния евреин от нерелигиозния евреин. Те желаят да убият всеки евреин, тъй като той или тя е евреин – тъкмо както нацистите се пробваха да създадат. ”

Неговата прабаба Рейчъл, дружно със съп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР