Чудо на Възкресение - миро потече от 160-годишна икона в

...
Чудо на Възкресение - миро потече от 160-годишна икона в
Коментари Харесай

Чудо на Възкресение - миро потече от 160-годишна икона

Чудо на Възкресение - миро потече от 160-годишна икона в странджанското село Бродилово.

 

Църквата „ Св. Пантелеймон “ е строена преди повече век и е монумент на културата. В нея се пази най-голямата сбирка на нестинарски икони в Странджа.

 

„ Когато отидохме с иконите на аязмото, установихме, че най-старото аязмо е напълнено, а там нямаше вода близо 20 години. След празника иконата стартира да мироточи. Появиха се дребни капки, само че на Разпети петък станаха доста “, изясни Георги Илиев, член на църковното настоятелство на храм „ Св. Пантелеймон “.

 

„ Точи към сърцето на свети Пантелеймон. Стича се и по облеклата. Хората, които идваха в църквата, се опитваха да се снабдят по някакъв метод с мирото, което дава. Следите към момента стоят. Посланието е положително. Тълкуваме го, че светецът е удовлетворен от това, което направихме за него. Възстановихме остарелия нестинарски иконостас. Иконите са в положително положение. Редовно отваряме църквата. Всичко се пояснява като позитивно. Дано да донесе здраве и излекуване на всички вярващи “, добави той.

 

Свещеници споделят, че когато от икона тече миро това може да значи, че или светецът плаче за нас, или изпраща лек. Тъй като свети Пантелеймон е врач, може да се одобри, че с неговата мощ желае да ни изцели освен физически, само че и духовно.

 

Източник bTV

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР