Чудите се какво интересно да изпробвате в кухнята? Искате да

...
Чудите се какво интересно да изпробвате в кухнята? Искате да
Коментари Харесай

Нечувана вкусотия: пастет от тиквички – направо се топи в устата

Чудите се какво забавно да изпробвате в кухнята? Искате да приготвите на гостите си вкусно и друго ядене? Изпробвали ли се предписания с тиквички, разнообразни от пържени такива? Днес ще ви представим няколко предписания, с които може да експериментирате и да допълните кулинарните си умения, а на всичко от горната страна – да зарадвате околните си с нова и вкусна глезотийка.

Сигурно сте чували и тествали разнообразни предписания за пържени тиквички, тиквички на фурна, даже хайвер от тиквички. Но тествали ли сте пастет от тиквички?

Пастетът от тиквички е превъзходен вид за хората, които не употребяват месни артикули, а и за всички, които обичат зеленчука под всякаква форма и се стремят към по-здравословен метод на живот. Вариантът е бюджетен, дългогодишен и може даже тиквичките да се заменят с патладжан в рецептата, като подберем подобен с по-малко семки. Нека ви представим и нея:

Пастет от тиквички

За приготвянето на тази вкусотия ще са ви нужни:
•    500 гр тиквички;
•    50 гр орехи;
•    Растително масло;
•    1 ч.л. сол;
•    Щипка млян черен пипер;
•    Пресни подправки – копър, магданоз;
•    3 скилидки чесън;
•    150 гр сирене фета.

Как да го приготвим?

Първо, несъмнено, измиваме добре тиквичките и ги нарязваме на неголеми кубчета. Поставяме ги на котлона и запържваме с растително масло до омекването им.

Междувременно може да почистите орехите и да ги запържите в изсъхнал тиган, като по този метод ще се придаде характерен усет на крайния артикул. Ако имате нетърпимост към този тип ядки или просто не ги харесвате – умерено може да замените орехите с кашу или кедрови ядки.

В обособен съд се разбърква сиренето с пресните подправки и черния пипер. Предварително нарежете подправките на ситно. Добавете чесъна и разбъркайте съставките добре.

След като сте завършили със запържването на тиквичките и орехите, смесете всички артикули в блендера. Започнете да пасирате до приемането на хомогенна примес, сходна на пастет. Ако сместа ви е прекомерно гъста – прибавете малко количество зехтин или няколко лъжици вряла вода, само че този вид не е целесъобразен и прибягвайте до него единствено в краен случай.

След пасирането деликатесът ви е изцяло подготвен за изразходване. Поставете го в подобаващ съд и го приберете в хладилника. Ако няма да хапвате на момента ви предлагаме съд с капачка – да вземем за пример буркан, в другия случай чинията е изцяло подобаваща. 

Пастетът може да консумирате в композиция с печено месо, като е превъзходен свършек на ястието. А може и да го ползвате за мазане върху франзели, черен и разнообразни типове самун. Вкусно, бързо и елементарно!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР