Чудите се дали сте достатъчно привлекателни? Попитайте изкуствения интелект, създаден

...
Чудите се дали сте достатъчно привлекателни? Попитайте изкуствения интелект, създаден
Коментари Харесай

Изкуствен интелект преценява дали сме привлекателни

Чудите се дали сте задоволително привлекателни? Попитайте изкуствения разсъдък, основан от проучвателен екип от университетите на Хелзинки и Копенхаген, и той ще ви отговори, съобщава уеб сайтът Лайф.

За да ревизират успеваемостта на своето ново създание, умеещо да разпознава привлекателни човешки лица, експертите организират опит, наподобяващ доста известното приложение за запознанства Tinder. В него взимат участие 30 доброволци.

Първоначално участниците в опитите трябва да посочат кои лица смятат за привлекателни, като техните реакции се записват с помощта на енцефалограма.

Впоследствие (след извършените измервания) специалистите сканират лица благодарение на компютри, които евентуално могат да се харесат на доброволците. Оказва се, че новите изображения подхождат на желанията на участниците с акуратност над 80 %.

" Изследването сподели, че сме способни да генерираме изображения, които да подхождат на персоналните желания на хората. Това бе реализирано, като свързахме невронната мрежа с реакциите на мозъка ", означи един от създателите на изследването Михиел Спапе от университета на Хелзинки.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР