Чудили ли сте се някога защо постоянно забравяте нещо, имате

...
Чудили ли сте се някога защо постоянно забравяте нещо, имате
Коментари Харесай

Вредните навици, които съсипват мозъка

Чудили ли сте се в миналото за какво непрекъснато забравяте нещо, имате непрекъснато главоболие или ви е мъчно да се концентрирате? Всичко е безусловно в главата ви. Много хора не осъзнават, че някои храни и ежедневни привички могат да окажат огромно въздействие върху психологичното здраве и евентуално да допринесат за развиването на болести в по-късен стадий от живота, написа vesti.bg.

Важно е да сте наясно с съответните привички, които могат да навредят на естественото действие на мозъка и даже да увредят структурата му. Няколко научни проучвания демонстрират, че ежедневните привички могат да увредят мозъчните кафези и да допринесат за развиването на дегенеративни болести.

Пропускане на закуската

Вероятно сте чували израза: " Закуската е най-важното хранене за деня ", нали? Е, това е правилно. След нощно недояждане мозъкът се нуждае от хранителни субстанции, с цел да действа вярно.

Когато не се храните при започване на деня, мозъкът стартира да изразходва запасите си и ще бъде заставен да работи по-усилено, с цел да извършва задания. Това може да заплаши концентрацията, да аргументи загуба на паметта, да ви накара да се чувствате мрачни и да понижи физическата и интелектуалната ви продуктивност.

Заседнал метод на живот

Липсата на физически извършения може да заплаши естественото действие на мозъка в дълготраен проект. Физическата интензивност улеснява ученето, усъвършенства настроението и предотвратява загубата на паметта и други проблеми, свързани с възрастта.

Пиене на прекалено много кафе

Кофеинът потиска невротрансмитер, който работи като натурален транквилизатор, причинявайки бодърствуване. Комбинацията от диуретици и стимуланти в организма кара мозъка да се пренапряга, което може да провокира главоболие. То може също по този начин да породи безпокойствие, раздразнителност, нервност и тревога.

Пушене

Никотинът, съдържащ се в цигарите, поврежда мозъка ви, като лимитира притока на кръв и обгръща потока на глюкоза и О2.

Слушане на мощна музика

Силната музика може да повлияе на паметта и ученето, в допълнение към увреждането на мозъчните кафези. Високите децибели са свързани с лека загуба на мозъчна тъкан, изключително при сивото вещество.

Консервирана риба звук

Ако се употребява прекалено, рибата звук от консерва може доста да увеличи равнищата на живак в организма, което има негативно влияние върху психологичното здраве.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР