Чудили ли сте се някога какво се крие зад кулисите

...
Чудили ли сте се някога какво се крие зад кулисите
Коментари Харесай

Музикалната академия отваря врати и разказва за своите 100 г. история


Чудили ли сте се в миналото какво се крие " зад кулисите " на Националната музикална академия, която се намира в тази достолепна постройка на бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ", от която постоянно се носи музика?! Днес и на следващия ден можете да разберете.

" Отваряме вратите си за всички " – сподели в ефира на Радио София проф. Кремена Ангелова , която е декан на Теоретико-композиторския и диригентски факултет в Консерваторията (както се е наричала за известно време и както и през днешния ден се назовава постоянно разговорно). Именно този факултет е хазаин на Форум 100 години НМА и тези Дни на отворените порти.

" Всъщност форумът трябваше да се състои през октомври предходната година, само че може би за положително, ще се организира в този момент, в това хубаво време " – означи Кремена Ангелова. В центъра на двудневното събития са две кръгли маси с многочислени участници в границите на университетския конгрес " Интегрална музикална доктрина " , в които ще се разискват тези 100 години музикално обучение в България и новостите в него през 21. век.

Ще бъдат показани музикални проучвания, постижения, както и няколко книги, измежду които сборника " Музика и история " на проф. доктор Наташа Япова. Разбира се, ще има концерти на преподавателите във факултета, благоприятни условия да се участва на подготовки на университетския хор, ще бъде отворено звукозаписното студио на НМА, ще има диалог и с преподавателите в по-новите специалности като звуков дизайн.
Друг акцент, който се осъществя взаимно с Италианския културен институт е концертът-лектория " Данте и музиката " .

Повече детайлности можете да чуете в диалога на Лили Големинова с проф. Кремена Ангелова, а цялата стратегия можете да видите. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР