Чудели ли сте се какво мисли Айнщайн за будизма? Ето

...
Чудели ли сте се какво мисли Айнщайн за будизма? Ето
Коментари Харесай

Какво е мислил Айнщайн за будизма

 Какво-е-мислил-Айнщайн-за-будизма

Чудели ли сте се какво мисли Айнщайн за будизма? Ето какво дал отговор Алберт Айнщайн, откакто бил запитан какво счита за вяра на бъдещето.

„ Будизмът има характерностите на това, което може да се чака в една галактическа вяра за в бъдеще: той надвишава персоналния господ, заобикаля догмата и теологията. Той обгръща както естественото, по този начин и духовното и се основава на религиозно възприятие, което се стреми да изживее всичко, естествено и духовно, като свястно единение.

„ Религията на бъдещето ще бъде галактическа вяра. Тя би трябвало да надвиши персоналния си господ и да заобикаля догмата и богословието. Обхващайки както естественото, по този начин и духовното, тя би трябвало да се основава на религиозно възприятие, което се поражда от прекарването на всичко естествено и духовно като свястно единение. Будизмът дава отговор на това изложение. Ако има някаква вяра, която може да се оправи със актуалните научни потребности, това е будизмът. “ – Алберт Айнщайн.

Интересни думи от Алберт Айнщайн. Будизмът, както и науката, се интересува изцяло от разбирането на света към нас.

Защо будизмът е в разговор с науката

Сред основните аспекти на будизма намираме настойчивосттва, че знанието би трябвало да се придобива посредством персонален опит, а не според от престижа на свещените текстове или ученията на приети майстори. Защото ориентацията му е по-емпирична, в сравнение с теоретична.

Освен това будизмът не изисква сляпа религия от своите последователи. Едно просот разбиране отразява знанията и опита. Хората не търсят леговище при Буда с вярата за избавление. Буда не дава такава гаранция. По-скоро будизмът ви оказва помощ да намерите своя личен път към благополучие и независимост.

Всъщност самият Буда не е разказан като господ и не трябва да се преглежда като подобен. И в действителност в будизма няма нито един основател на провидение, нито едно свето писание и така нататък

Това обаче не се отнася за целия будизъм.

В огромна част от света будизмът към момента включва ежедневни ритуали и вярата в специфичните прелести. И да не забравяме, че има будистки обичаи, които имат вяра в концепцията за „ прераждане “, което значи, че откакто някой почине, в последна сметка той ще се появи в някаква друга форма, със своите „ кармични атрибути “. …

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР