Човешкото тяло е интригуващо, променя се постоянно и с годините

...
Човешкото тяло е интригуващо, променя се постоянно и с годините
Коментари Харесай

37 °C вече не е нормалната телесна температура

Човешкото тяло е завладяващо, трансформира се непрекъснато и с годините виждаме доста промени, които сме считали за естествени, само че лекарите към този момент отхвърлят. Промени се нормата за кръвното налягане, а в този момент към този момент е добре и да знаем и че естествената телесна температура не е 37 градуса, написа actualno.com.

Преди повече от 150 години лекари в Германия анализирали телесната температура на над 25 000 пациенти. Изследването е заключило, че естествената телесна температура на всеки човек се смята за 37 градуса. Съвременните изследвания обаче демонстрират разнообразни стойности и напълно разнообразни резултати.

От известно време насам се счита, че 37 градуса е прекомерно висока стойност, с цел да се счете за естествена, а немските лекари преди 150 години са сбъркали в проучването си. Новите данни от университета Станфорд сочат, че по това време телесната температура е била по-висока и не е открита точната причина за това.

С годините тя е спаднала и през днешния ден междинната естествена температура на човек е по-скоро 36,4 градуса. За задачата учените от Станфорд са анализирали резултатите на 680 000 измервания на температурата на общо 190 000 пациенти за интервал от 100 години. Освен това би трябвало да се означи, че температурата варира според от това на коя човешка част от тялото се мери. Например измерването на температурата в ухото може да покаже по-високи стойности от 0,5 градуса в съпоставяне, в случай че измерим температурата си под мишниците. И въпреки всичко би трябвало да запомним, че учените през днешния ден настояват, че естествената телесна температура е 36,4 градуса, а в случай че имате температура от 37 градуса – добре е да откриете повода за нея и да се консултирате с доктор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР