Човешкият мозък и централната нервна система са най-важни за здравето

...
Човешкият мозък и централната нервна система са най-важни за здравето
Коментари Харесай

4 хранителни навика за по-добро мозъчно здраве

Човешкият мозък и централната нервна система са най-важни за здравето на тялото.

Начинът на хранене е от значително значение за положителното неврологично здраве. Тялото ни има потребност от баланс сред протеини, мазнини и въглехидрати, а мозъкът съответно и от здравословни източници на глюкоза, тъй като я употребява като гориво. Освен това се нуждае от цинк, холин и аргинин.

Следването на здравословен режим на хранене понижава риска от формиране на съсиреци в мозъка, които водят до неврологични проблеми и инсулт.

Ето няколко съвета за хранителни привички за положително здраве на мозъка.

Средиземноморската диета е потребна за мозъка

Средиземноморската диета включва потреблението на доста пресни плодове и зеленчуци, здравословни мазнини, пълнозърнести храни, бобови растения, ядки и риба. Този хранителен режим е подобаващ освен за стройна фигура, само че и за добра памет. Той включва потребни храни за мозъка.

Намаляване на потреблението на захарни произведения и питиета

Захарта е елементарен въглехидрат. Хората, които поддържат високи равнища на кръвната си захар поради използването на такива въглехидрати потвърдено се оправят по-зле с елементарни мисловни задания, в сравнение с тези, които поддържат постоянни равнища на кръвна захар в организма си. Здравословната диета без захар резервира мозъчната функционалност, в това число паметта и скоростта, с която се обработва информацията. Яденето на сладкиши без захар е добър табиет за мозъчно здраве.

Включване в хранителната диета на супер храни за мозъка

Източници на витамин D

 Полезни храни за мозъка Снимка: 1

За бърз и избистрен разум са нужни храни с високо наличие на витамин D. Той пази мозъка от възпалителните резултати на свободните радикали. Яйцата, рибата, морските блага и черният дроб, както и месото са източници на витамин D и са добра алтернатива на набиране на скъпия за мозъка витамин.

Източници на магнезий

Магнезият е другият значим детайл за прозрачност и заостреност на мозъчната активност. Този детайл е чудесна предварителна защита за всевъзможни дегенеративно промени в мозъка. Тиквеното семе, спанакът, бананите, сушените плодове, млечните артикули ще дадат нужните количества магнезий на мозъка.

Източници на витамин В12

 Витамин В12 е значим за мозъка

Този витамин пази мозъчната памет и централизация. При нескончаем дефицит на B12 се заселва заплахата от деменция. Птичето месо, рибата, млякото, тофуто, соята ще оказват помощ на мозъка да се оправи с тази заплаха.

Защита на мозъка от стрес посредством храна

Ежедневният стрес се отразява и на здравето на мозъка, само че разнообразни действия, в това число вярна подбрана храна могат да се окажат благонадежден щит против резултатите на напрежението. Боровинките, гроздето, кедровите ядки, аленото цвекло, куркумата, чаят мате и стафидите са потребни храни за мозъка, които сполучливо понижават равнищата на стрес в мозъчните кафези.

Вижте също: Храни за млад мозък

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР