Човешкият живот е наш приоритет без алтернатива. Затова инициирах изготвянето

...
Човешкият живот е наш приоритет без алтернатива. Затова инициирах изготвянето
Коментари Харесай

Изготвяме пакет от мерки с цел подобряване на пътната безопасност: Шефът на СОС

" Човешкият живот е наш приоритет без конкуренция. Затова предизвиках правенето на пакет от ограничения за възстановяване на пътната сигурност, който съдържа съответни решения за маркировката, видимостта на пътя и информираността измежду децата.

 Те включват:

 Интелигентни радарни табла, които пресъздават моментната скорост на придвижване на автомобила и са причина за самоконтрол то страна на водачите, както и основаване на информационен механизъм за продан на информация сред отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи, Столичната община и други контролни институции.

 Закупуване на проби за наркотични субстанции, които ще бъдат определени и предоставени от " Пътна полиция ". Нашите условия са, в случай че с тези устройства тестват водачите, с тях да тестват и служителите на реда. Знаем, че шофирането вечер с висока скорост, в множеството случаи е под въздействието на алкохол и опиати, изключително при младите водачи. Ще се опитаме да ги превъзпитаме.

 Експериментално слагане на нови типове ограничители за понижаване на скоростта на придвижване на МПС – полусфери/бъмпери – на местата, където потреблението на познатите изкуствени неравности за понижаване на скоростта е неприложимо.

 Поставяне на модулни пешеходни острови в средата на пътното платно на огромни булеварди, тъй че да се обособи " предпазено " място за пешеходците, отделяне на специфична маркировка с нараснал коефициент на сцепление, преди пешеходни пътеки и в зоната на прекъсване, тъй че да се понижи спирачния път при рискови условия, както и осветление на пешеходните пътеки.

 Ежегодно закупуване на светлоотразителни гривни за първокласниците и Провеждане на осведомителни кампании  в детските градини и учебните заведения за безвредно напредване в градска среда.

Очаквам на идното съвещание в четвъртък, всички сътрудници да поддържат ограниченията, тъй като битката за по-голяма сигурност на пътя е обща и всички дружно би трябвало да поставяме оптимални старания в подобряването културата на пътя ", съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР