Човешки права - на и извън терена!. Това послание отправиха

...
Човешки права - на и извън терена!. Това послание отправиха
Коментари Харесай

"Човешки права - на и извън терена!": Норвегия с акт на протест срещу Катар 2022

" Човешки права - на и отвън терена! ". Това обръщение насочиха футболните национали на Норвегия преди първия си мач от международните квалификации против Гибралтар (3:0).

Арлинг Холанд, Александър Сьорлот и компания облякоха бели фланелки с въпросния слоган като знак на митинг против Катар 2022.



През последните няколко седмици тече спор в скандинавската страна дали локалната футболна федерация да не бойкотира международното състезание. Причина за негодуванието са ужасните работни условия за мигрантите в Катар и нарушаването на човешките права.

Отборът на " Трьомсо " първи се разгласи против Катар 2022, като изпрати писмо с молба за протест до норвежката федерация. Действията на клуба са вследствие на изказванията на вестник " Гардиън ", който преди дни разкри, че над 6500 работници-мигранти са починали по време на строителните действия по стадионите на международното в Катар.

В отговор на репортажа на " Гардиън " катарското държавно управление заяви, че " доста дребен % " от над 1 милион и 400 000 мигранти са умряли сред 2011 и 2019-а година.

С актуалната си мощна генерация, водена от най-вълнуващия млад футболист в света Арлинг Холанд и футболиста на " Арсенал " Мартин Йодегор, Норвегия има късмет да се класира за мондиал за първи път от 1998 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР