Човек загина, а други двама бяха ранени от нападение на

...
Човек загина, а други двама бяха ранени от нападение на
Коментари Харесай

Хиени нападнаха хора в Кения, има жертва и ранени

Ч овек почина, а други двама бяха ранени от нахлуване на хиени в Кения. Нападението е осъществено покрай Мултимедийния университет на Кения в покрайнините на столицата Найроби в понеделник вечерта.  

Университетът се намира покрай западната граница на Националния парк „ Найроби “ - дом на няколко типа месоядни животни, в това число хиени, лъвове и гепарди. 

„ За страдание, екип откри частични остатъци от човешко създание на местопроизшествието, които бяха извлечени от кенийската полиция “, се споделя в изказване на Кенийската работа за дивата природа (KWS).  

Едно от починалите лица е разпознато като Антоний Паша. Негови близки са разказали, че той е бил погубен, до момента в който е събирал дърва. 

„ Хиената пристигна, атакува го, гони през гората “, споделя Каджи Лесиан, братовчед на жертвата. 

Един от ранените, 21-годишният студент по инженерство Кевин Мвендва, загуби палеца си при нападението. 

Hyena attack in Kenya leaves one dead and two injured....Fearsome animals..
— Garry Raine (@GarryDarlington)
От Кенийската работа за дивата природа показват, че хиена е била евтаназирана след нападението, а трупът ѝ се изследва, с цел да се дефинира дали има бяс или други болести. Бясът може да направи инфектираните животни по-агресивни и склонни към захапване. 

Нападенията на хиени стават все по-чести в покрайнините на Найроби, което кара KWS да разгласяват насоки по какъв начин да реагирате, когато се сблъскате с тези животни. 

" Ако се сблъскате с хиена, не се отдалечавайте, до момента в който животното не го направи, и продължете да гледате в нейната посока. Бъдете шумни, изглеждайте нападателни и плашещи, с цел да възпрете хиената ", поучава службата.  

Насоките бяха оповестени през януари, откакто 10-годишният Денис Тея беше атакуван и погубен в поле в окръг Киамбу, северно от Найроби. 

Неотдавнашната офанзива накара студентите да стачкуват поради това, което те назовават “липса на сигурност ”. 

„ Университетът не е безвреден, тъй като сме покрай националния парк. Правителството може би би трябвало да наложи някои ограничавания върху придвижването на животните “, споделя студентът Очиенг Кефа. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР