Човек лесно забравя къде е паркирал, особено на непозната улица

...
Човек лесно забравя къде е паркирал, особено на непозната улица
Коментари Харесай

Скоро Google Maps ще ви подсеща къде сте паркирали

Човек елементарно не помни къде е паркирал, изключително на непозната улица в града или в подземния паркинг на великански мол. За благополучие, Гугъл Maps скоро ще ни оказва помощ и в това отношение.

Най-новата бета версия на картографската услуга за Android (съжаляваме, iOS потребители) към този момент предлага нова функционалност, която ще ни напомня къде сме спрели.

С нея се борави извънредно елементарно. Достатъчно е да цъкнете върху дребна синя точка, маркираща вашето разположение, и да изберете опцията Save your parking. (Важно: Трябва да сте се вписали в Гугъл Maps, в противоположен случай тази екстра няма да бъде налична, даже и да качите бета версията).  

След това имате опция да добавите и разнообразни бележки (например етаж на подземния паркинг), да активирате таймер (за да следите от какъв брой време сте спрели) и даже да добавите фотоси, които да ви подсетят за региона в близост.

Apple Maps за iOS 10 разполагат със сходна функционалност, само че тя изисква Bluetooth връзка сред вашия айфон и автомобила ви. За разлика от Гугъл Maps обаче, тази картографска услуга маркира автоматизирано мястото, където сте маркирали.

Засега тази много потребна екстра в Гугъл Maps е налична само за потребителите на Android, качили най-новата бета версия на софтуера. Не се знае по кое време тъкмо тя ще стане обществена (и налична и за iOS).

Източник: Mashable

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР