Човек лесно може да сбърка тератофилията като латински термин за

...
Човек лесно може да сбърка тератофилията като латински термин за
Коментари Харесай

Тератофилията: Странният фетиш към чудовища, който става все по-популярен

Човек елементарно може да сбърка тератофилията като латински термин за някакъв тип ужасяваща болест. Но тя в действителност посочва половото увлечение към измислени същества или хора с деформации. Тератофилите сигурно са дребна част от международното население, само че странната субкултура нараства по публичност и известност през годините.

Клинично известна като парафилия, тази интензивна полова възбуденост от нетипични човеци или мечти е част от обществото от епохи. От вампирската митология и розовите романи до филмите за причудливи същества, тератофилията през последните няколко десетилетия единствено набира известност.

И с интернет във всеки джоб и възхода на обществените медии, този култ евентуално към момента не е достигнала своя връх. Преди известна единствено в най-неизвестните онлайн блогове за еротика, той към този момент поражда секс играчки, завършени по гениталиите на измислени герои като Годзила и Венъм от комиксите на Marvel.

Човек може да се изненада, че това привличане даже съществува, само че пипалата му доближават чак до Древна Гърция, откъдето произлиза и терминът. От дните на древността до актуалния Tumblr, тератофилията несъмнено е издържала тестването на времето.

 Pasiphae Minotauros Cdm Paris DeRidder1066 detail

Пасифа с Минотавъра

Терминът тератофилия произлиза от старогръцките думи teras и philia, които надлежно се превеждат като страшилище и обич. Междувременно Терато се отнася до физически аномалии като вродени недостатъци.

Тератофилите постоянно не могат да се включат в полови връзки със съществата, които желаят, защото те са измислени. В последна сметка обаче, тератофилията и зоофилията, или влечението към животните, наподобява споделят антична основа.

Най-старото известно изложение на култа е може би историята за Минотавъра от гръцката митология. Легендата споделя, че кралица Пасифа от Крит изпитва ужасно предпочитание да прави секс с бик, че дърводелец на име Дедал й построява дървена крава, в която тя да влезе – и да бъде откарана на поляна, където надлежно има бикове.

Резултатът от този оказал се сполучлив проект е получовек-полубик с тялото на първия, само че с главата и опашката на втория.

Габриела-Сюзан Барбо дьо Вилньов

Тератофилията набира мощ с появяването на печатната преса, като всяка друга тематика прочее, и поражда голям брой ​​романтични книги за чудовища. Те постоянно са съсредоточени върху маргинализираните от обществото: дами, малцинства, транссексуални лица и хора с увреждания. Психотерапевтът Кристи Овърстрийт има вяра, че това не е инцидентно.

Един от най-известните образци е известният Квазимодо от „ Гърбушкото от Нотр Дам “ на Виктор Юго, който се влюбва в жена на име Есмералда, само че е погубен от ужасени жители. В „ Красавицата и звярът “ от Габриела-Сюзан Барбо дьо Вилньов нещата са явни.

За авторката Вирджиния Уейд, тератофилията съвсем сигурно се корени в ескейпистки мечти (Ескейпизъм – бягство от реалността), изпитвани най-вече от дамите. След като не реализира триумф с обичайните любовни романи, Уейд намира ненаситна аудитория със своята поредност от еротични електронни книги от 2011 година „ Голямата стъпка “ – и има вяра, че чарът им е в смесицата от сласт и сигурност.

„ Колкото по-дълго съм в този бизнес и чета творби на други хора, стартирам да съзнавам, че става въпрос за тази ловджийска фикция – където изпитваш тръпка да бъдеш похитен и покорен, само че несъмнено, в никакъв случай не би желал това да да ти се случи в действителния живот “, споделя тя.

„ Опасността от това, мрачният му темперамент и табуто, мисля, че притеглят – и в действителност най-много читателките… Защо четем книги? За да можем да отидем някъде другаде за известно време и да преживеем нещо, което в никакъв случай няма да ни се случи. “

Уейд печели единствено 5 $ през първия месец от независимото издаване на книгата си „ Голямата стъпка “, само че генерира над 100 000 изтегляния в границите на една година, което й носи над 30 000 $. Тератофилията, ориентирана към Голямата стъпка, даже намира своя път в политиката през 2018 година

Зяпачите са смаяни, когато претендентът на демократите Лесли Кокбърн от 5-ия конгресен окръг на Вирджиния пуска туит с рисунка, направена от републиканския му конкурент Денвър Ригълман, на която е изобразена Стъпката със забележителен член. Ригълман твърди, че го е нарисувал за развлечение, само че тератофилията към този момент е на политическата сцена.

Само няколко месеца по-късно режисьорът Гийермо дел Торо завоюва Оскар за най-хубав филм за сантименталната си фантастика „ Формата на водата “. Съсредоточен върху половата връзка сред земноводно създание и човешка жена, той основава много звук, както и облаги за производителите на секс играчки.

„ Очаквах този филм от известно време “, сподели Ере, притежател на XenoCat Artifacts. „ Формата и дизайнът на героите са прелестни – а и обичам работата на дел Торо. “

Пригоден за тератофили, силиконовият вибратор на Ere, основан на кино лентата, е създаден в разнообразни размери и се оказа много известен. А половото увлечение към измислените същества продължи да нараства и с акомодацията на „ То “ на Стивън Кинг през 2017 година, както и с Венъм от вселената на Marvel Comics.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР