Човек, който не обича да дава пари за глупости може

...
Човек, който не обича да дава пари за глупости може
Коментари Харесай

Няколко знака, които подсказват, че човек е стиснат

Човек, който не обича да дава пари за нелепости може да се назова, че е свидлив. Такива хора от време на време не се грижат за здравето си, тъй като си мислят, че парите, дадени по лекари, са непотребен разход. Те избират да икономисват парите си, в сравнение с да ги пръскат.
Според тяхната логичност, един ден те могат да останат без пари и по тази причина би трябвало постоянно да си отделят средства за черни дни. Когато спестената сума е дребна, те я оставят в банката, като си споделят, че им трябват повече пари, с цел да се снабдят с нещо належащо като нова кола или недвижимо имущество. А когато сумата набъбне доста, те още веднъж не я допират, тъй като се притесняват да не я изхарчат внезапно и да останат без пари. Няма оправия в случай че човек си е скръндзав по рождение. Едно е да си спестовен, друго е да си сребролюбец - има огромна разлика.
 6 аргументи, които ще ви убедят, че дамите по-добре се оправят с парите 6 аргументи, които ще ви убедят, че дамите по-добре се оправят с парите
Проучване е открило, че дамите са по-добри в ръководството на парите от мъжете. Обратното мнение е необятно публикувано в обществото...
Пестеливите хора в един миг вземат решение, че е пристигнало времето за някоя солидна покупка. След като си я закупят, те още веднъж стартират да пестят. А стиснярите не обичат да дават пари нито от спестяванията си, нито от получената заплата или бонус. За да ви почерпи подобен човек би трябвало да е станало някакво знамение.
Най-лошото е, че сходни хора нямат положителни другари. Те имат най-вече познати, които може и да са им били другари преди, само че са усетили, че те не биха подали ръка на никого.
Стиснатите хора могат да отхвърлен човек, който се пробва да им бъде другар. Такъв човек мечтае единствено да печели, а не да харчи парите си.
Още една линия на свидливост е, че подобен субект не е податлив да оставя бакшиши. Обикновено той пресмята личната си сметка с калкулатора и не оставя съвсем нищо от горната страна. Това прави много неприятно усещане на компанията към него. Често му излиза име или прякор, но той си го заслужава изцяло.
 10 неща, които ни пречат да забогатеем 10 неща, които ни пречат да забогатеем
Ако желаете някой ден да забогатее, ето една добра вест за вас, през 2016 година 78% от милионерите в света идват от небогати или фамилии о...
Стиснатия вид хора постоянно се пазарят за отстъпки. Те гледат да смъкнат цената на някоя стока, да спорят с продавачите, че има недостатък или че е заготовка, единствено и единствено да стане по-евтина за тях.
Но когато подобен човек въпреки всичко си купи нещо скъпо, той не пропуща да се похвали наляво и надясно каква страхотна движимост има. Това не го издига в очите на другите, а го прави да наподобява презрян и комплексиран.
Не е елементарно да си имаш свидлив човек за другар, брачен партньор, брачна половинка или човек от фамилията. Такъв вид хора се трансформират доста мъчно. Има една доста вярна приказка, че колкото е по-богат е даден човек, толкоз е по-стиснат. И назад: колкото е по-беден някой, толкоз повече обича да черпи и да харчи.

Още от ЛЮБОПИТНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР