Човечеството за първи път успя да чуе как звучи вятърът

...
Човечеството за първи път успя да чуе как звучи вятърът
Коментари Харесай

НАСА разпространи спиращи дъха кадри и звуци от Марс

Човечеството за първи път съумя да чуе по какъв начин звучи вятърът на Марс, за първи път видяхме и видеозапис от кацането на апарата " Пърсивиърънс " от предходната седмица.

Американската галактическа организация НАСА популяризира спиращи дъха фрагменти и звуци. Преди да бъдат пуснати записите Дейв Грий прикани:

" Затворете очи и просто си представете, че стоите на повърхността на Марс и слушате звука на околната среда ".

Видеокадрите демонстрират картинно разгъването на свръхзвуковия парашут на " Пърсивиърънс " и приближаването на апарата до алената повърхнина на фона на гъсти облаци от прахуляк и дим.

Кадрите са направени от няколко камери, ситуирани на разнообразни места по корпуса на галактическия уред.

На един от фрагментите се вижда по какъв начин след нахлуване в марсианската атмосфера се разтваря свръхзвуковият парашут. От камера, ситуирана под него, се вижда приближаващата се марсианска повърхнина, а други две камери демонстрират по какъв начин апаратът постепенно и гладко стъпва на терена.

На фотосите се вижда повърхнина с почва, наподобяваща пясък и обсипана с камъни в друга величина.

Апаратът пътува до Червената планета съвсем седем месеца. Тази седмица той би трябвало да направи преход от програмен продукт, който да го докара безвредно до повърхността на Марс, към различен програмен продукт, който ще му разреши да се движи на планетата и да употребява роботизираната си ръка. Очаква се този преход да отнеме четири марсиански дни, а един подобен е с дълготрайност 24 часа и 39 минути.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР