Човечеството трябва да запази Земята, преди да мечтае за колонизиране

...
Човечеството трябва да запази Земята, преди да мечтае за колонизиране
Коментари Харесай

Обама: Нека опазим Земята, преди да колонизираме Марс

Човечеството би трябвало да резервира Земята, преди да мечтае за колонизиране на Марс, тъй като даже нуклеарната война и необузданите климатични промени не могат да създадат алената планета по-пригодна за живеене, сподели някогашният американски президент Барак Обама.


На конференция за възобновима сила във френската столица Париж, някогашният президент на Съединени американски щати загатна " магнати " от Силициевата котловина, доста от които строят галактически кораби, които биха могли да отведат хора до Марс.

„ Когато чуя някои от хората да приказват за проекта за колонизиране на Марс, защото земната среда може да стане толкоз деградирала, че да стане негодна за живеене, ги виждам необичайно, защо говорите? Дори след нуклеарна война Земята би била по-пригодна за живеене от Марс, даже и да не създадем нищо за климатичните промени, тя към момента ще има О2 – доколкото знаем, Марс няма “, сподели Обама, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Бих предпочел да влагаме в грижата за тази планета тук “, продължи той, като акцентира, че проучването на космоса би трябвало да бъде за събиране на познания и открития, а не за основаване на ново витално пространство за човечеството.

„ Ние сме проектирани за това място и би било добре, в случай че запазим това място по метод, по който да се живее “, заключи той.

По време на едночасовия си диалог Обама разиска своите климатични полотики в Белия дом сред 2009 и 2017 година

Що се отнася до неговия правоприемник и евентуален предстоящ президент Доналд Тръмп, дълготраен песимист по отношение на климатичните промени, който изтегли Съединените щати от знаковото Парижко съглашение от 2015 година, Обама сподели, че " обстоятелствата приказват сами за себе си ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР