Човечеството от днес живее "на кредит", защото вече е изчершало

...
Човечеството от днес живее "на кредит", защото вече е изчершало
Коментари Харесай

От днес човечеството живее на кредит към Земята

Човечеството от през днешния ден живее "на заем ", тъй като към този момент е изчершало всички естествени запаси на планетата за тази година и това е с два месеца по-рано, в сравнение с преди 20 години. За това сигнализират еколозите от организацията "Глобъл Футпринт нетуърк ".

Според анализите им човечеството през днешния ден употребява естествените запаси съвсем два пъти по-бързо от потенциала за възобновяване на екосистемите.

Различните страни вършат това по друг метод. Катар, да вземем за пример, изчерпва ресурсите си за цялата година единствено за 42 дни, а Индонезия - за 342. Ако всички живеят като французите, ще ни трябват 2,7 планети, а в случай че възприемат потреблението на американците, ще са нужни пет планети.

За да се измести денят на привършване на ресурсите към 31 декември, основният инструмент е понижаване на излъчванията парникови газове. Ако понижим излъчванията въглероден диоксид с 50%, можем да спечелим 93 дни годишно или да изместим деня на изчерпването до октомври, пресмята "Глобъл футпринт нетуърк ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР