Членството на Република Северна Македония в ЕС е изключително важно

...
Членството на Република Северна Македония в ЕС е изключително важно
Коментари Харесай

Румен Радев: България винаги е подкрепяла членство на Република Северна Македония в ЕС, но трябва да имаме ясни гаранции

Членството на Република Северна Македония в Европейски Съюз е извънредно значимо за нашия район и България постоянно го е подкрепяла, само че би трябвало да имаме ясни гаранции, че нашето единение като българска нация и нашето културно историческо завещание в никакъв случай няма да бъдат поставяни под въпрос от външни фактори. Това съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на в отговор на въпрос преди присъединяване си в награждаването на спечелилите в тринадесетото издание на състезанието "Мениджър на годината ".

Държавният глава сподели, че чака българското държавно управление да се пребори за глава 35 от преговорната рамка, в която да бъде вложена цялата ни национална рамкова позиция, призната преди година от Народното събрание като ясно обособени критерии, които да бъдат следени в целия преговорен развой.

По думите на Радев това обаче наподобява все по-малко евентуално и изходът е единствено един - отсрочване на договарянията, до момента в който не се подписа ясно обвързващо двустранно съглашение сред България и Република Северна Македония за изчистване на всички двустранни въпроси.

Президентът Радев съобщи, че като страна виновен член на Европейски Съюз, не можем и не би трябвало да си позволим да вкарваме в Европейски Съюз нови нерешени проблеми. "Не можем да дадем европейска легитимация на омразата към България, не може като самоуважаваща се нация три години след подписването на контракта за добросъседство да виждаме текстове в учебници, да виждаме в музеи, монументи, на уеб сайтове на университети и научни звена обидни и неприемливи формулировки във връзка с България ", сподели Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.



Не можем да ипотекираме нашата национална еднаквост, съобщи президентът. Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на сподели още, че това, което сега се прави - вяли заявления за език и за име е единствено част от казуса, а той е доста по-дълбок - обвързван е с дълбоките устои на националната ни еднаквост - културни, исторически, с нашия суверенитет.

Президентът съобщи, че това изисква едно доста положително съглашение - дали ново или анекс към сегашния контракт, само че явен правно обвързващ документ.

Президентът Радев ще има по-късно през днешния ден телефонен диалог с немския президент Франк -Валтер Щайнмайер и това ще бъде една от тематиките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР