Членовете на Изпълнителния комитет на Руския футболен съюз все още

...
Членовете на Изпълнителния комитет на Руския футболен съюз все още
Коментари Харесай

В Русия още не са решили дали ще се местят в Азиатската футболна конфедерация

Членовете на Изпълнителния комитет на Руския футболен съюз към момента не са решили дали да реалокират федерацията в Азиатската футболна конфедерация. Това сподели Александър Дюков, началник на Руския футболен съюз, представен от Ройтерс.

Заради войната в Украйна в края на февруари и ФИФА (Световната футболна федерация), и УЕФА (Европейската футболна асоциация) замразиха участието на Русия и съветските тимове нямат право да вземат участие в никакви съревнования под егидата на двете организации - както на национално, по този начин и на клубно равнище.

" Никой от членовете на Изпълнителния комитет не е изразил предпочитание да се преместим в Азия ", сподели Дюков след срещата на управителния орган в петък.

По данни на ТАСС шефовете в Руския футболен съюз са се събрали, с цел да сформират група, която да влезе в разговор с ФИФА и УЕФА.

Предварително се спекулираше, че евентуалната тематика на срещата ще бъде овакантяване на структурите на УЕФА и прекосяване към Азиатската футболна конфедерация.

Азиатската футболна конфедерация има процедура да приема членове от други структури. През 2006 година тя включи в състава си Австралия, откакто локалната футболна федерация реши да приключи участието си в зона Океания.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР