Членовете на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) одобриха с голямо мнозинство

...
Членовете на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) одобриха с голямо мнозинство
Коментари Харесай

Падна последната пречка за ново правителство на Меркел

Членовете на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) утвърдиха с огромно болшинство нова коалиция с консерваторите на канцлера Ангела Меркел. Така падна и последното затруднение пред съставянето на ново държавно управление на Германия.

Според огласените през днешния ден публични резултати от вътрешнопартийния референдум 66,02% от социалдемократите утвърждават ново държавно управление отпред с Меркел. В гласуването са взели участие 78,4% от 463-те хиляди членове на ГСДП.

Меркел и Шулц реализираха съдружно съглашение

Съгласието на социалдемократите поставя завършек на пет месеца невиждани следизборни безредици в Германия в миг, когато Европа е разтърсена от рецесията с Брекзита и възхода на националистическите придвижвания и повече от всеки път се нуждае от устойчиво немско държавно управление, отбелязва Франс прес.

Очаква се Меркел да бъде публично определена за канцлер от депутатите в средата на март и ще стартира четвъртия си мандат.

Това ще е третото съдружно съглашение под управлението на Меркел от 2005 година наса. През 2013 година 76% от членовете на ГСДП поддържаха обединението с Меркел, отбелязва Ройтерс.

Ангела Меркел поздрави Социалдемократическата партия за поддръжката, която болшинството от партийната маса гласоподава за нова огромна коалиция.

И.д. ръководител на ГСДП Олаф Шолц заяви, че в околните дни социалдемократите ще огласят имената на своите министри в новия кабинет. По неговите думи някои от претендентите и преди са работили в държавното управление, други нямат управнически опит.

Дъжд от рецензии за новия кабинет на Меркел, Шулц се отдръпва

Според информации в немските медии самият Шолц ще оглави финансовото министерство и ще бъде вицеканцлер в новото държавно управление на Меркел. Освен това социалдемократи ще заемат постовете на външен министър, труда и обществените грижи, правораздаването, отбрана правата на потребителите, фамилните работи и екологията.

По-рано Меркел показа листата със своите министри. Урсула фон дер Лайен ще резервира поста си отпред на защитата.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР