Членовете на британската Камара на общините отказаха да подкрепят искането

...
Членовете на британската Камара на общините отказаха да подкрепят искането
Коментари Харесай

Парламентът в Лондон отказа избори на 12 декември

Членовете на английската Камара на общините отхвърлиха да поддържат настояването на премиера Борис Джонсън за осъществяване на изключителни общи избори на 12 декември.

В отговор на вота Борис Джонсън съобщи, че ще внесе проектозакон за изборите, за утвърждението на който няма да е належащо болшинство от две трети, каквото бе належащо при днешното гласоподаване.

299 депутати поддържаха изборите, 70 гласоподаваха срещу, останалите се въздържаха.

Борис Джонсън имаше потребност от 434 гласа или две трети от депутатите. Сега обаче той съобщи, че ще се опита по различен път за прокара настояването си, а точно като внесе проектозакон и освен това състояние ще му бъде належащо единствено нормално болшинство.

Ако либерал-демократите и шотландските националисти решат да го поддържат, каквито планове те по принцип имат, тогава може и да успее.

По-рано Борис Джонсън писа до Европейски Съюз, че приема новото отсрочване на Брекзит до 31 януари, само че посочи, че то е било „ наложено “ на държавното управление му от Народното събрание.

Лидерът на главната опозиционна Лейбъристка партия Джеръми Корбин обаче съобщи, че макар сигнала, че министър председателят приема отлагането, той продължава да не има вяра на Борис Джонсън, тъй като още няма правно удостоверение от Даунинг стрийт.

Лидерът на парламентарната група на шотландските националисти Иън Блекфорд съобщи, че те са подготвени да поддържат либерал-демократите и техния проект за избори, който обаче планува те да бъдат преди Брекзит да се е случил. Неговата партия също така желае да се даде право на глас на 16 и 17-годишните, както и на жителите от Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР