Членовете на Българска асоциация Природен газ, Българска газова асоциация и

...
Членовете на Българска асоциация Природен газ, Българска газова асоциация и
Коментари Харесай

Представителите на газовата индустрия поискаха компенсации за скъпия природен газ

Членовете на Българска асоциация Природен газ, Българска газова асоциация и Асоциация на търговците и производителите на природен газ и водород разгласиха декларация до Министерски съвет, Министерство на енергетиката, КЕВР и Омбудсмана.

В декларацията бизнесът подлага на критика разрушителната политика на държавните институции към бранша „ Газоснабдяване “ и изключително към частната самодейност в него. Газовата бизнес общественост за следващ път преди всичко сподели угриженост за своите клиенти. Именно заради тази причина трите асоциации се сплотяват в главните си причини: неналичието на поддръжка на потребителите на природен газ, привилегированото състояние на " Булгаргаз ", от което страдат главно потребителите, лишени от право на избор, понижаване на търсенето на природен газ заради двойнствения стандарт на държавните институции.

Представителите на газовата промишленост упорстват министъра на енергетиката:

ДА ПРЕДЛОЖИ НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, а последният да одобри НЕОБХОДИМИТЕ ПРОГРАМИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ, КОИТО ДА ГАРАНТИРАТ ПЪЛНОТО КОМПЕНСИРАНЕ НА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ДЕЙСТВАЩАТА РЕГУЛИРАНА ЦЕНА НА ГАЗА И 100 ЛВ./МВТЧ.

ДА ПРЕДЛОЖИ ПРОГРАМА ОТ МЕРКИ В СЕКТОРА, КОИТО ДА ГАРАНТИРАТ ОГРАНИЧАВАНЕ НА ПАЗАРНИЯ ДЯЛ НА БУЛГАРГАЗ ЕАД.

ДА ПРЕДЛОЖИ КОМПЛЕКС ОТ МЕРКИ С ЦЕЛ СТИМУЛИРАНЕ НА развиването на газоразпределителни мрежи (градска газова инфраструктура), в това число и развиване на газопреносна мрежа до всички общински центрове.

При липса на реакция от страна на страната, представителите на промишлеността са подготвени да защитят правата си в съда и в други способени институции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР