Членовете на американския Конгрес дадоха ясно да се разбере, че

...
Членовете на американския Конгрес дадоха ясно да се разбере, че
Коментари Харесай

Могерини: Конгресът на САЩ даде да се разбере, че подкрепя Иранското споразумение

Членовете на американския Конгрес дадоха ясно да се разбере, че поддържат продължаването на осъществяването на Иранското нуклеарно съглашение от страна на Вашингтон.
Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз за външна политика и сигурност Федерика Могерини по време на конференция във Вашингтон.
По време на визитата си в Съединени американски щати тя организира срещи с редица законодатели, измежду чиито тематики беше и тази за Иран. По думите й американските представители са дали сигнали, че имат желание да продължат съглашението, каквото е и желанието на Европейски Съюз.
Могерини уточни също, че Европейски Съюз „ не желае и няма “ да се намесва във водените в Съединени американски щати диспути за Иранския контракт, защото „ това е работа на Конгреса, политическите сили в страната “.
В началото на октомври американският президент Доналд Тръмп показа новата американска тактика за Иран, съгласно която Иранската революционна армия влиза в черния лист на Вашингтон. Президентът също по този начин отхвърли да препотвърди осъществяването от страна на Иран на споразуменията за нуклеарната стратегия. В момента въпросът се разисква в Конгреса, който би трябвало да реши дали Съединени американски щати да остане част от съглашението.
Договорът беше подписан през 2015 година сред Техеран и така наречен група „ 5+1 “ – Съединени американски щати, Русия, Англия, Китай, Франция и Германия. Той планува частична анулация на глобите против Иран в подмяна на ограничение на нуклеарната стратегия на ислямската република и слагането й под интернационален надзор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР