Членове на гръцката анархистка групировка „Рубикон“ нахлуха в петък вечерта

...
Членове на гръцката анархистка групировка „Рубикон“ нахлуха в петък вечерта
Коментари Харесай

Анархисти нахлуха в посолството на Аржентина в Атина

Членове на гръцката анархистка формация „ Рубикон “ нахлуха в петък вечерта в посолството на Аржентина в центъра на гръцката столица. Полицията задържа деветима от тях, съобщи Българска телеграфна агенция.

В. „ Катимерини “ написа през днешния ден, че към 10 души се качили на четвъртия етаж на зданието, където са ситуирани офисите на посолството, позвънили на вратата и откакто им отворили, нахлули в помещението, заяви ТАСС. Те спуснали от балкона транспарант в поддръжка на „ битката на аржентинския народ “ и хвърлили листовки.

След това от „ Рубикон “ популяризирали в интернет портал на анархистки организации видеозапис от акцията и изказване, че тя е осъществена в памет на починалия Сантяго Малдонадо - аржентински деятел от митингите на индианците мапуче за отстояване на техните изконни земи.

Малдонадо изчезна след разгонване на митинг в аржентинската провинция Чубут на 1 август. В средата на октомври тялото му бе открито в река. Причината за гибелта на младия мъж към момента не е открита. По тялото му не са открити следи от принуждение.

Анархистката организация „ Рубикон “ се появи в Гърция през 2009 година на фона на икономическата рецесия. Нейни членове са осъществили стотина набези против разнообразни организации, министерства, посолства, представителства на интернационалните компании и организации.

На 21 октомври т.г. анархисти от „ Рубикон “ нападнаха с чукове посолството на Канада в атинския регион Халандри. На 22 юли членове на групировката поляха с алена багра фасадата на постройката на министерството на външните работи и разрушиха няколко прозореца. Те хвърлиха тогава листовки, в които се споделяше, че нападението е осъществено в символ на взаимност с палестинския народ. На 3 август т.г. анархистите хвърлиха алена багра по постройката на министерството на инфраструктурата и превоза, като обявиха, че акцията е осъществена поради огромния брой жертви на горските пожари край Атина на 23 юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР