Членове на германската Социалдемократическа партия гласуваха днес за коалиционното споразумение

...
Членове на германската Социалдемократическа партия гласуваха днес за коалиционното споразумение
Коментари Харесай

Германските социалдемократи приеха коалиция със „Зелените“ и Свободните демократи

Членове на немската Социалдемократическа партия гласоподаваха през днешния ден за съдружното съглашение със „ Зелените “ и Свободната демократическа партия (FDP), което се чака да разреши на обединенията да поемат ръководството идната седмица.

На партийна конференция 98,8% поддържаха договорката, проправяйки ясно пътя на Олаф Шолц към заемането на поста на Ангела Меркел като канцлер. „ Хайде в този момент да работим “, сподели той, представен от „ Политико “.

Коалицията е първата на федерално равнище сред идеологически разнородните партии и отпред с Шолц ще постави завършек на 16 години консервативни държавни управления, водени от Меркел, написа „ Ройтерс “.

„ Зелените “ и FDP също се нуждаят от утвърждението на своите членове за договорката, която трите партии договориха предишния месец. Те се надяват долната камара на Народното събрание, Бундестага, да гласоподава в интерес на канцлерския пост на Шолц в идната сряда, а по-късно кабинетът да постави клетва.

Алиансът „ светофар “, кръстен на цветовете на трите партии, ще сложи началото на нова епоха на връзки с Европа и възнамерява да форсира дигитализацията на най-голямата стопанска система в Европа, както и да сложи фокус върху битката с изменението на климата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР