Членове и симпатизанти на коалиция Продължаваме промяната - Демократична България

...
Членове и симпатизанти на коалиция Продължаваме промяната - Демократична България
Коментари Харесай

Коалицията ПП - ДБ се обедини с 50 граждански организации под мотото Има как

Членове и симпатизанти на коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " се събраха пред Народния спектакъл в столицата и обявиха, че сплотяват сили с над 50 цивилен организации за общата идея.

" Има по какъв начин " България да бъде обективна, европейска и съвременна страна, оповестиха водачите на новото обединяване. Събитието им провокира недоволството на ГЕРБ, които се възмутиха, че денят, в който означаваме 150 години от гибелта на Левски, не е време за подобен вид прояви. Левски е на всички българи, разясниха от партията на Бойко Борисов.

Коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична България ” избра деня, в който почитаме паметта на Васил Левски, да показа задачите на новото обединяване. Кирил Петков напомни думите на Апостола, че ориста на страната зависи от личните ни задружни сили, думи изцяло настоящи и през днешния ден.

" Започнахме да осъзнаваме, че не трябвна да чакаме никого, че зависи от самите нас. Зависи от самите нас по какъв начин ще си подадем ръце, ще се обединим и ще кажем България може да бъде по-различно място. България може да бъде една проспериреща европейска страна. Тази акция ще бъде събирането на всички цивилен организации, всички дела, които споделят дружно: " България ще бъде друга ". Благодаря ви, че към този момент сме тук дружно. ", съобщи Петков.



Мотото на обединението е " Има по какъв начин ". Атанас Атанасов увери, че ще създадат всичко допустимо страната ни да стане част от еврозоната и Шенген.

" Това, което написа на постройката на Народното събрание, е изключиетелно значимо - " Съединението прави силата " И ние направихме всичко належащо да съединим реформаторските сили у нас, с цел да може да спечелим на 2 април и да променим България ", сподели Атанасов.

" Никой от нас не е по-голям от идеята и обединяването " - по този начин Кирил Петков отговори на своя съпартиец Александър Дунчев, който отхвърля да одобри решението отпред на листата в София област да застане човек от " Демократична България " Дунчев заплаши, че в случай че това стане, евентуално ще напусне партията.



Снимки: БГНЕС

Събитието на " Продължаваме промяната - Демократична България " предизвика остра реакция от ГЕРБ. На ексклузивен брифинг Тома Биков съобщи, че през днешния ден означаваме 150-годишнина от гибелта на Левски и не е ден за празник и музика в центъра на София, а минимум - мотив за разкриване на предизборна акция.

" Левски не е нито на партиите, нито на обособените публични групи. Левски събира в облика си цяла България. Обидно е обликът на Левски да бъде употребен и приватизиран от една група хора, които са пристигнали тук да вземат, а не да дадат, както е направил Левски – той е дал живота си, а част от тези хора са пристигнали тук да уредят живота си. Ние осъждаме изрично опцията този облик да бъде употребен от Кирил Петков и обкръжението ", разяснява Тома Биков от ГЕРБ.

По думите на Биков тази демонстрация " няма да ги направи повече българи, тъй като това е въпрос на самоусещане, а не на фукане ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР