Член съм на ГЕРБ. Не съм в органите, но съм

...
Член съм на ГЕРБ. Не съм в органите, но съм
Коментари Харесай

Горанов с първи коментар след удара „Магнитски“, каза цялата истината за Борисов и Божков!

Член съм на ГЕРБ. Не съм в органите, само че съм член на ГЕРБ. Това съобщи Владислав Горанов пред bTV за първи път откакто стана ясно, че е глобен по закона „ Магнитски “.
„ Имаше тълкования. Това, че е елементарно да се употребява една доста сериозна вреда, като тази оценка към член на партията, е вреда по партията. Аз повече от две години не съм в управителни органи на тази партия. Това, че оставам в нея и имам другари там, нека не е проблем и за тях “, изясни той.
„ Оценката на американското държавно управление е притеснителна. Аз извънредно доста почитам американския метод на живот и постоянно съм работил за стратегическото ни партньорство. Твърдят неточни обстоятелства за избран интервал от време.
Няма по какъв начин да се гордея от това, че една комисия, която е под шапката на Финансово министерство, в нея са допускани противозаконни действия за некратко време. Този интервал не включва моето министерстване, а и други министри преди този момент. Аз осъзнах, че системата е запушена и обрасла и стигнахме до това решение “, сподели Горанов.
Той уточни, че главният укор е, че е изменял законодателството удобно, е фактологически погрешен.
„ Ако някой има интерес, това е една информация за законите за хазарта, които не включват ГЕРБ. Това е тематика, която се развива в години и може да се откри. Дали това е знак към някогашно знаково лице към някоя партия и по какъв начин е определен момента, не знам.
Четейки претекстовете, аз не мога да ги припозная, тъй като са погрешни. Представяте ли си, че съм подкупвал свои чиновници? Аз мога да им наредя. Това не работи по този начин. Темата с неуспеха в
хазарта е мъчителна тематика. Той започва началото на 2014 година, когато не се прочита вярно закона “, добави Горанов.
Цветанка Ризова напомни на някогашният финансов министър от ГЕРБ, че Васил Божков твърди, че има милиони изтеглени в кеш.
„ Аз знам моята истина и не е в интерес на доброжелатели от българска страна, които са алармирали в Съединени американски щати. Информацията в прессъобщението на американското държавно управление е неточна “, отсече Горанов.
„ Когато коментирахме, че е време да изляза от държавното управление (Борисов) ми сподели, че се е натрупало напрежение поради тематиката с
хазарта и връзките ми с Движение за права и свободи. Благодарих му, че ми даде късмет да затворя някои значими неща.
Не очаквайте от мен да кажа каквото и да е било против систематичните партии безпринципна рецензия. Дори да приемем, че съм член на Движение за права и свободи, желая да чуя упрека като финансов министър, също така с
хазарта, което съм признал като неуспех, за какво разпоредих финансова ревизия през 2019 година? Няма житейска логичност да се самопрострелваш, в случай че знаеш какво се излезе “, попита той.
Горанов разкри, че прокуратурата го е разпитвала над 10 пъти и се движат паралелни производства по тематиката от 2019 година насам.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР