Читателят на Детски Дневник с потребителско имеvague спечели безплатния семеен

...
Читателят на Детски Дневник с потребителско имеvague спечели безплатния семеен
Коментари Харесай

Безплатните билети за "Шехерезада" отиват при...

Читателят на " Детски Дневник " с потребителско име vague завоюва безплатния фамилен билет за идния на 14 април от 11.30 ч. баснословен концерт " Шехерезада ".

Победителят, с който редакцията ще се свърже за приемането на премията, беше измежду участниците в играта на " Детски Дневник " и уредниците на концерта - " Фортисимо Фамилия ", и показва знания за симфоничната сюита " Шехерезада " на съветския композитор Николай Римски-Корсаков, като вярно отговори, че " Буря в Багдад " не е име на част от творбата.

Младите фенове на класиката ще имат опция да чуят в неделя " Шехерезада ", която преразказва със средствата на музиката някои от най-популярните приказки от " 1001 нощ ", в осъществяване на Софийската филхармония под диригентската палка на Мартин Пантелеев.

Актьорите Мая Бежанска и Иван Юруков ще преведат гостите на концерта през вълнуващите истории на умелата разказвачка и ще прибавят забавни обстоятелства от живота на Николай Римски-Корсаков, който е и диригентът, застанал зад пулта при първото осъществяване на сюитата на 22 октомври 1888 година в Санкт Петербург

Билети за концерта се продават на касата на зала " България " и онлайн на уеб страницата на Софийската филхармония, както на www.eventim.bg и www.ticketsbg.com.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Музика с "Фортисимо " (30)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР