„Числата говорят, че сме в четвъртата вълна на пандемията. Тепърва

...
„Числата говорят, че сме в четвъртата вълна на пандемията. Тепърва
Коментари Харесай

Вирусолог: Според числата сме в четвъртата вълна на пандемията

„ Числата приказват, че сме в четвъртата вълна на пандемията. Тепърва ще се подвигат случаите, нека растежът да не е доста висок, само че съм малко черноглед ", разяснява пред NOVA доктор Любомира Николаева-Гломб, вирусолог от Национален център за заразни и паразитни болести.
„ Нямаме ясна визия какъв брой от хората към този момент са се срещали с вируса. За страдание е дребен процентът на ваксинирани”, уточни тя.
По думите ѝ при сходни пандемии, когато случаите внезапно скачат, бързо се стига до пика и се потегля в противоположна посока. Осезаемо се усеща повишаването на случаите във Варна. Областта към този момент е в оранжевата зона.
„ Възможно е Варна да влезе в алената зона”, удостовери доктор Анна Баева от РЗИ-Варна. „ Не се съблюдават задоволително ограниченията и не на нужното равнище. Доста хора към този момент виждам без маски, което не е редно”, добави доктор Баева.
По думите ѝ в града изцяло имунизирани са към 17% от хората.
А доктор Гломб напомни, че към този момент няколко страни обмислиха разновидността за слагане на трета доза.
Освен това, тя споделя, че 20 дни след цялостното излекуване може да се направи ваксина, която работи като бустер. *Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР